Same Boat trailer: stiekem gefilmde rom-com over tijdreizende moordenaar

Normaliter besteden we op Manners vrijwel uitsluitend aandacht aan grote blockbusters. De nieuwe Star Wars, de volgende Avengers film, dat soort werk. Soms komen er echter kleine indie-projecten voorbij die zo opvallen dat ze een groter podium verdienen. Het lijkt er sterk op dat Same Boat absoluut tot die categorie behoort.

Same Boat is een science-fiction komedie die zich volledig afspeelt op een cruiseschip. De rom-com gaat over een huurmoordenaar uit de 28e eeuw die door de tijd reist om doelwitten uit te schakelen.

Same Boat

James, zoals de tijdreiziger heet, bevindt zich voor zijn nieuwe opdracht opeens in 2018. Het kost hem niet veel tijd om zijn doelwit op te sporen, want ze zitten op een cruiseschip.

Wanneer zijn stagiaire ziek wordt en het benodigde papierwerk kwijtraakt, moet James figuurlijk tijd doden tot hij het groene licht krijgt om het doelwit uit te schakelen. Hij besluit te genieten van de trip. Je raadt het al: vervolgens wordt de huurmoordenaar smoorverliefd op de vrouw die hij juist moet uitschakelen. Dan begint het avontuur pas echt

Een eerste trailer toont een duidelijk zeer low-budget indiefilm, maar zonder dat het stoort. Het geeft Same Boat juist de intieme charme die veel grote blockbusters uit Hollywood verliezen doordat alles opgepompt moet worden. Alles moet groots, spectaculair, sensationeel.

In het geheim gefilmd

Same Boat pakt het een stuk bescheidener aan, en dat maakt deze film juist zo interessant. Dat is gedeeltelijk pure noodzaak: deze indiefilm is namelijk geheel zonder toestemming opgenomen. Ja, dat lees je goed: elke scène uit Same Boat is in het geheim gefilmd terwijl de cast op een cruiseschip zat.

Alleen dat maakt de rom-com al het checken waard. Gelukkig hoeven we daar niet lang geduld voor te hebben, want Same Boat krijgt op 7 april direct een digitale release. Oftewel, je kunt de rom-com dan op iTunes, in de Play Store etc. vinden.

Same Boat  trailer
(Afbeelding: Chris Roberti) (Afbeelding: Chris Roberti)
Reageer op artikel:
Same Boat trailer: stiekem gefilmde rom-com over tijdreizende moordenaar
Sluiten