Marlon Labrie
Marlon Labrie Sport 30 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Het verbluffende salaris van Max Verstappen, Lewis Hamilton en de rest

Dat je lekker centen bij elkaar kan verdienen in de sportwereld weten we allemaal. Of je nu superster bent bij FC Barcelona, basketballer bent bij de LA Lakers of coureur bent bij Red Bull, je bankrekening is in ieder geval goed gevuld. Ook Max Verstappen en zijn F1 collega’s gaan dit jaar lekker bijverdienen, check hier de weerzinwekkende bedragen.

De rookies krijgen het minste

Het klinkt natuurlijk logisch, de coureurs die pas net komen kijken krijgen het minste van allemaal. Maar ook die jongens zullen niet klagen, ten eerste mogen ze beginnen aan een (hopelijk) roemrijke F1 carrière, ten tweede kun je van dat geld best een leuke auto kopen. Toro Rosso rookie Alexendar Albon verdient het minste van allemaal maar mag toch 170.000 dollar opstrijken! Rookies George Russel en Lando Norris schrijven respectievelijk 180.000 en 260.000 dollar bij aan het einde van het seizoen.

Het verbluffende salaris van Max Verstappen en zijn F1 collega’s

Limburgse Formule 1 held Max Verstappen is bij Red Bull de groot verdiener geworden. Hij kan aan het einde van het nieuwe seizoen een kleine 13.5 miljoen dollar op zijn rekening bijschrijven. Dat is net wat meer dan voetballer Frenkie de Jong bij Barcelona, hoewel hij via bonussen er bovenuit kan stijgen.

De coureurs waarmee Max volgend jaar mee gaat strijden om het kampioenschap verdienen ook niet bepaald lullig. Max die op de vierde plaats staat van best verdiende F1 coureurs moet alleen Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton voor zich duiden. Renault coureur Ricciardo verdient komend seizoen een kleine 17 miljoen dollar, Vettel harkt 45 miljoen dollar binnen en Britse Mercedes coureur Lewis Hamilton spant de kroon. De Britse coureur verdient komend jaar een kleine 57 miljoen dollar, niet vervelend toch?

Check de video hieronder voor alle salarissen van de Formule 1 coureurs voor het aankomende seizoen

Benieuwd naar het salaris van topvoetballer Cristiano Ronaldo en waarom deze zo hoog is? Klik dan hier hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

FHM

Reageer op artikel:
Het verbluffende salaris van Max Verstappen, Lewis Hamilton en de rest
Sluiten