Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 21 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Salaris in Bitcoin? Burgemeester New York neemt het voortouw

De kersverse burgermeester van New York, Eric Adams, heeft aangekondigd zijn eerste drie salarissen in cryptocurrencies om te zetten. Zijn tweewekelijkse salaris zal door Coinbase geconverteerd worden naar Bitcoin en Ethereum.

Een van zijn campagnebeloftes is daarmee direct ingelost. In november gaf Adams namelijk aan zijn eerste drie salarissen in Bitcoin en Ethereum om te zetten. Hij bekleedt het ambt van burgermeester van New York sinds 1 januari 2022 en heeft zijn eerste salaris deze week ontvangen.

Salaris in Bitcoin, maar waarom?

Zijn virtuele salaris is waarschijnlijk al zo’n 10% in waarde gedaald, na de koersval van de afgelopen dagen. De crypto-industrie staat bekend om de enorme prijsschommelingen. Ach, met een riant jaarsalaris van 258.750 dollar zal Adams het niet gauw benauwd krijgen. Hij geeft zichzelf trouwens driemaal een salaris in Bitcoin. Daarna schrijft hij gewoon weer keiharde dollars bij op z’n bankrekening.

Met dit statement wil hij zijn stad New York vol in de crypto-spotlights zetten. Zijn doel in namelijk om van New York het epicentrum van de crypto-industrie te maken. Meerdere Amerikaanse steden dingen mee naar deze titel en profileren zich als crypto friendly. Zo telt Miami (Florida) al 651 Bitcoin-geldautomaten en bijna 50 bedrijven die Bitcoin als betaalmiddel accepteren. Uiteraard dingt ook San Francisco (Californië) mee naar de prijs van crypto-epicentrum. Hier ligt tot slot van rekening het technologische hart van de VS (Silicon Valley). Meer dan honderd bedrijven, waaronder restaurants, hostels en winkels, accepteren daar Bitcoin als betaalmiddel en de San Fransisco Bay Area (conglomeratie) telt al 437 Bitcoin-geldautomaten.

Burgemeester New York is voorvechter van acceptatie

Adams wil daarnaast ook de strijd aangaan met regelgeving die de groei van Bitcoin belemmert. Zo is het op dit moment nog niet mogelijk om direct in crypto uitbetaald te worden als gevolg van wet- en regelgeving vastgelegd door de U.S Department of Labor Regulations.

Daarnaast wil hij dat New York een eigen cryptocurrency lanceert, zoals eerder ook concurrent-stad Miami deed met MiamiCoin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.