Redactie
Redactie Life 18 nov 2018

Tip voor een écht mannenweekend: een safari in Defenders op de Veluwe

Zo nu en dan krijgen we een aanbod dat we niet kunnen weigeren. Dit keer kwam de vraag van Teamtripper. Of we zin hadden in een uniek bedrijfsuitje: een Veluwse safari in twee Land Rover Defenders? Uh.. Is de aarde rond?

De man achter Teamtripper is Jonathan Kleppe. De jonge ondernemer biedt luxe safari’s aan op de Veluwe, een van de mooiste gebieden in ons land. Je kunt de Veluwe natuurlijk ook te voet ontdekken, maar wij besloten in de robuuste Defenders te stappen. Water of niet, heuvels en vlak land, bosgrond of mul zand. Het maakt niet uit, deze 4×4 aangedreven bak vindt zijn weg wel.

Teamtripper safari veluwe bedrijfsuitje

Het perfecte bedrijfs- en vriendenuitje

De safari’s van Teamtripper vormen een perfect bedrijfsuitje voor avonturiers die de bowlingbaan inmiddels wel kennen. Terug naar de basis: warme kleding aan, routekaart in de hand, smartphones uit, eten mee en gaan. Onze tocht begon in Otterloo, waar de Defenders op ons stonden te wachten. De navigatie werkt op basis van afstanden en kenmerken van de omgeving. Waar de chauffeur verantwoordelijk is voor het rechthouden van de Land Rover (de koppel is hoog, de maximum snelheid laag), gaat de bijrijder over de navigatie.

De topsnelheid van de Land Rovers ligt niet hoog, maar het ouderwets gebrul en geschud maakt de beleving des te intenser. Bermen, onverharde weg, heuvel en kuilen: het is geen probleem voor deze machines. Een bochtje met hoge snelheid nemen is dat wel, dus kantelgevaar ligt op de loer. Een scherpe bocht nemen is overigens ook een uitdaging, de draaicirkel van dit apparaat is enorm. Het is dus aan de navigator om de juiste keuzes te maken, want omkeren is een (kleine) uitdaging.

Safari op de Veluwe

Is een safari op de Veluwe wel boeiend? Geen leeuwen, olifanten of uitgestrekte savanne’s op deze plek. Wel een overwegend bebost gebied dat zich uitstrekt over duizend vierkante kilometer, grote zandvlaktes en stuwwallen. Zeker in de herfst, wanneer de bladeren aan de bomen oranje en geel kleuren, is deze omgeving een lust voor het oog. De uitgestrekte heides, zandverstuivingen en beken maken van de Veluwe een uitstekende plek om te wandelen en wild te spotten. Sterker nog: de wildgarantie is 95 procent.

Teamtripper safari veluwe bedrijfsuitje

De route die wij reden, bracht ons recht door de Veluwe. Via een enorme zandvlakte en langs Radio Kootwijk (indrukwekkend), kwamen we uit bij de eindhalte in Assel. Sure: vijfsterrenhotels in het hart van Londen zijn leuk, maar met de klauwen in het zand spelen is toch veel leuker? Op deze fantastische plek wachtte een verwarmde blokhut, een open tent (met heaters, waardoor het zelfs tijdens vorst nog goed te doen is) en een kampvuur op ons. Alle lof voor de opzet van deze hotspot in de natuur. Een grote glimlach maakte zich dan ook meester bij aankomst: wat een heerlijke plek.

Een luxe BBQ vormt de kern van de avond. Het betere vlees dat op de Veluwe is geschoten, een koelkast vol Veluwse Schavuyt, evenals vers afgebakken broodjes en salades van vergeten groente. Een lokale culinaire belevenis. Waar de een de kolen opwarmt, kan de ander de daktenten op de Defenders opzetten. Jawel: je slaapt op het dak van de auto. Na het eten kun je uit tientallen, luxe whisky‘s, cognacs, wijnen en andere dranken kiezen. Ook sigaren en zelfs sigaretten wachten om aangestoken te worden. We  hebben het ervaren en kunnen bevestigen dat er weinig dingen aangenamer zijn dan met een whisky en een sigaar in de hand bij het knisperende kampvuur zitten, terwijl je goede verhalen of strategieën deelt met collega’s.

Teamtripper safari veluwe bedrijfsuitje

Maak het zo gek al je zelf wil

In de vroege ochtend kun je, met een kater onder je armen, wild spotten met een gids. Wil je voor de Dan Bilzerian-ervaring gaan, huur er dan een houtgestookte hottub bij. Hopen op sneeuw, blokhut tot sauna temperaturen stoken en daarna moeiteloos chillen in het bad. Laat teamtripper een chef-kok regelen voor het diner, ontdek de Veluwe in de middag met een helikopter, en je vijfsterren-sessie bereikt een andere melkweg.

Teamtripper safari veluwe bedrijfsuitje

Wil je een zakelijk moment aan het weekend toevoegen? Kies dan voor een pop-up vergadering midden in de natuur. Hoe tof is het om business te bespreken, terwijl herten je voorzichtig komen ontdekken? Alle info over de mogelijkheden van Teamtripper, vind je hier. Meer info over de mogelijkheid om te vergaderen op de Veluwe, achterhaal je na de klik.

Teamtripper safari veluwe bedrijfsuitje Teamtripper safari veluwe bedrijfsuitje Teamtripper safari veluwe bedrijfsuitje Teamtripper safari veluwe bedrijfsuitje
Reageer op artikel:
Tip voor een écht mannenweekend: een safari in Defenders op de Veluwe
Sluiten