Alrik de Jong
Alrik de Jong Life 22 aug 2019

‘s Werelds meest sexy accent onthuld, met Nederlands kom je er niet

Mocht je eens een date hebben, dan kan dit soort informatie van pas komen. Moet je wel een meesteracteur zijn, kwestie van oefenen. ‘s Werelds meest sexy accent is onthuld door OnePoll, dat onderzoek heeft gedaan onder een internationaal panel van 5.000 mensen.

Mocht je echt willen oefenen: luister dan Peaky Blinders-ster Cillian Murphy, voormalig James Bond Pierce Brosnan of kijk nog een keer de film In Bruges met Colin Farrell. Juist, ‘s werelds meest sexy accent is Iers.

‘s Werelds meest sexy accent is Iers

Voor het onderzoek is gevraagd welk accent mensen het meest sexy vinden, waarbij de Engelse taal als basis geldt. Naast het Iers wordt de Italiaanse tongval als meest begerenswaardig beschouwd. Nu weet je eindelijk waarom je altijd in het katzwijm viel bij Monica Belluci en, voor de senioren onder onze lezers, Sophia Loren.

meest sexy accent, iers, italiaans
Monica Bellucci (Bron: AFP / Francois Guillot)

“Je ziet in series als Game of Thrones tegenwoordig veel Ierse acteurs en actrices. Daarnaast zetten grote sterren als Colin Farrell en Cillian Murphy het Iers op de kaart. Stijlvol en rauw tegelijk”, aldus een medewerker van OnePoll tegen Dublin Live. Goed, het Iers is dus ‘s werelds meest sexy accent, hieronder zie je de top 10. Met Nederlands kom je er niet, maar dat hadden we ook niet verwacht. Vorig jaar eindigde het Iers op de derde plaats, onder het Nieuw-Zeelandse en Zuid-Afrikaanse accent. Opvallend genoeg zijn die twee accenten nu uit de Top 10 verdwenen. Nieuw in de lijst is onder meer het Zweeds.

Top 10

  1. Irish
  2. Italian
  3. Scottish
  4. French
  5. Australian
  6. English
  7. Swedish
  8. Spanish
  9. Welsh
  10. American

Van het meest sexy accent naar de meest sexy vrouwen op aarde. Dit is volgens Maxim de Top 10 van het afgelopen decennium. Heel goed op je Iers oefenen en wie weet kom je er.

🍀 Check ook: De ultieme Game of Thrones-roadtrip door Noord-Ierland

Reageer op artikel:
‘s Werelds meest sexy accent onthuld, met Nederlands kom je er niet
Sluiten