Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Ryan Reynolds en Netflix gaan klassieke videogame verfilmen

Dragon’s Lair is terug! De legendarische videogame uit 1983 komt naar Netflix in de vorm van een live-action adaptatie, met niemand minder dan Ryan Reynolds!

Ryan Reynolds speelt binnenkort in een soort ‘GTA: De Film’, dankzij Free Guy. Die film gaat over een willekeurige omstander in een videogame die opeens beseft… dat hij in een game zit.

Over die film kun je hier meer lezen, maar naast Free Guy werkt Ryan Reynolds aan nog een gamefilm: Dragon’s Lair! Bij de wat oudere lezers van Manners doet die naam waarschijnlijk meteen een belletje rinkelen.

Dragon’s Lair is terug

Dat is namelijk de naam van een arcade-game uit 1983. Wat die game zo bijzonder maakte is dat het spel geheel bestond uit Disney-achtige cartoons, niet de pixels die je bij andere spellen over je beeldscherm zag vliegen. De animaties waren afkomstig van animatie-legende Don Bluth.

Het resultaat was een soort mix tussen een film en een game, die je overigens sinds kort ook op de Nintendo Switch kunt krijgen. Dragon’s Lair vertelt het verhaal van een ridder genaamd Dirk the Daring. Hij moet prinses Daphne zien te redden uit de handen van de kwaadaardige tovenaar Mordroc en de draak Singe.

Op Netflix met Ryan Reynolds

Waar Dragon’s Lair destijds voor een revolutie in het vertellen van verhalen in videogames zorgde, gaan Ryan Reynolds en Netflix dat bijna veertig jaar later nog een keer proberen. Het is namelijk officieel bekendgemaakt dat er een live-action adaptatie van de arcade-game naar de streamingdienst komt.

Geen oogstrelende animatie dus helaas, maar daarvoor hebben we de onderstaande beelden gelukkig nog. Plus: Dragon’s Lair is anno 2020 ook nog fantastisch om te spelen. Check de onderstaande video voor een idee van hoe de revolutionaire game van Don Bluth werkte.

Ryan Reynolds speelt natuurlijk Dirk the Daring, de ridder van het verhaal. Het script wordt afgeleverd door Dan en Kevin Hageman. Zij werkten eerder al aan The LEGO Movie, Croods 2 en ze zijn de showrunners van de Star Trek animatieserie die op dit moment op Nickelodeon wordt uitgezonden. Roy Lee, de man achter IT en Doctor Sleep, is aan boord als producent.

Helaas is er nog geen releasedatum bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ryan Reynolds en Netflix gaan klassieke videogame verfilmen
Sluiten