Health 25 mei 2018 Jan de Raab

De extreme workout van Ryan Reynolds voor ‘Deadpool’

Vraag jij je nog steeds af hoe sommige acteurs er in slagen om er zo afgetraind uit te zien? Kijk bijvoorbeeld naar Ryan Reynolds in Deadpool. Ondanks het pak wat hij draagt, zijn de spieren duidelijk zichtbaar en verraden ze een uitermate streng trainingsregime. Dat betekent niet alleen veel, heel veel trainen, maar ook een aangepast dieet. De spieren moeten immers zichtbaar zijn, dus dat vetpercentage moet duidelijk naar beneden.

Als je werkelijk serieus werk wil maken om je lichaam om te vormen tot dat van een Griekse god, bereid je dan maar alvast voor. Het trainingsschema wat Ryan Reynolds volgt, is zeker niet voor iedereen weggelegd. Niet omdat het ‘lastig’ zou zijn, maar omdat het volhouden op zich al bijna een onmenselijke discipline vereist.

Het geheime wapen: Don Saladino

Het blad Maxim besprak met Don Saladino, de personal trainer van Ryan, wat hij moest doen, moest laten en mocht eten om er in de kortste tijd volledig afgetraind uit te zien. “De meeste mensen weten niet dat Reynolds veel van zijn eigen stunts uitvoert in Deadpool“, vertelde Saladino aan het magazine. “Hij wil dat dingen er zo echt mogelijk uitzien op de camera. Om dat te kunnen, moet ik zorgen dat zijn lichaam net zo goed beweegt als het lijkt.” Er zit dus meer achter Ryan’s indrukwekkende sixpack.

“De grootste fout die mensen maken bij het maken van een trainingsplan, is door niet te luisteren naar het eigen lichaam”, zegt Saladino. “Ryan was recent vader geworden en reisde veel, dus als hij de hele nacht op was geweest met de baby, of net uit Singapore was gestapt, kun je het je voorstellen dat we het programma daarop aanpasten.

Deadpool Workout

De trainingsroutine van Deadpool concentreert zich op één groot lichaamsdeel per dag. Er is ook vaak een secundaire spiergroep in de training verwerkt. De wekelijkse verdeling is als volgt: het bovenlichaam op maandag, de benen op dinsdag, cardio op woensdag, de schouders op donderdag en op vrijdag helemaal niks. De abs worden twee keer per week gedaan. Check de workout hieronder.

Warm up
90/90 Elevated Breathing
3 minuten

Foam Rolling
10 herhalingen

Cat Cow
30 seconden

Thoracic Rotations
10 reps aan elke kant

Hip Circle
5 reps met de klok mee, 5 reps tegen de klok in

De workout
Voer dit schema 5 keer als een circuit uit, met minimale rust tussen elke oefening in.

Kettlebell Swing
5 reps

Front Squat
5 reps – op 80 tot 85 procent van je capaciteit

Bench Press
5 reps – op 80 tot 85 procent van je capaciteit

Pull-ups
5 reps

Cardio, minstens 15 minuten

Reageer op artikel:
De extreme workout van Ryan Reynolds voor ‘Deadpool’
Sluiten