Ryan Gravenberch is ongewoon goed en wordt bejubeld na Liverpool

De 18-jarige Ryan Gravenberch stond gisteravond het spel te verdelen op Anfield, tijdens Liverpool-Ajax. Dat de Nederlandse voetballer goed was, had iedereen al eens gehoord. Maar zijn ontwikkeling gaat nu wel erg snel. Hij is ongewoon goed, en wordt per wedstrijd een paar levels beter. Waar eindigt dit?

De Engelse media spraken vol lof over Per Schuurs, die na zijn optreden tegen Liverpool een Matthijs Ligt-kloon werd genoemd. Waarschijnlijk wisten ze niet dat spelverdeler Ryan Gravenberch pas 18 jaar oud is. Dat is ook nauwelijks voor te stellen.

Ryan Gravenberch in een notendop

In zijn eerste seizoen als basisspeler begon Ryan Gravenberch wat onwennig. Hij heeft een motoriek die je niet bij een wereldtalent verwacht, en dan heb je de schijn al snel tegen. Het zag er allemaal wat onhandig uit in zijn eerste basiswedstrijden, hij leidde regelmatig balverlies. Maar inmiddels is iedereen overtuigd: dit wordt absolute wereldtop.

Ryan Gravenberch heeft een opvallend relaxte loop als hij moet ingrijpen. Alsof hij in een pannakooi wil doen laten overkomen over alsof het geen moeite kost. Hij wisselt in balbezit ongezien van tempo. Hij kan (en durft), in tegenstelling tot de meeste middenvelders, zijn directe tegenstanders uitspelen. Is lang, snel en ongelooflijk sterk aan de bal. Heeft vanuit een ontspannen beenzwaai een zuiver en snoeihard afstandsschot. Is een harde werker. Kan het spel verleggen. Beschikt over een zuivere passing. Heeft overzicht. Loopt slim vrij. En bovenal: er zit een goede kop op.

Ajax-talent massaal bejubeld op Twitter

Niet voor niets was Ryan Gravenberch gisteravond trending op Twitter. Hij werd massaal bejubeld en dat zal niet de laatste keer zijn. Tijd voor een basisplaats in Oranje. Of draven we nu door? Een compilatie.

Minstens even belangrijk: Ryan Gravenberch is een leuk joch, zonder sterallures. Check deze aflevering van Bij Andy in de auto.

⚽️ Check ook: Marcus Rashford is nu een merk en de voetballer heeft grote plannen

Reageer op artikel:
Ryan Gravenberch is ongewoon goed en wordt bejubeld na Liverpool
Sluiten