Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 15 jun 2019

Russian Doll krijgt tweede seizoen op Netflix en dat is goed nieuws

Nee, het is geen gevalletje van deja-vu: Netflix heeft zojuist bekend gemaakt dat er inderdaad een tweede seizoen komt van de succesvolle komedieserie Russian Doll. Cindy Holland, vice-president bij Netflix voor de Netflix Originals divisie en Natasha Lyonne, een van de bedenkers, schrijver, regisseur en de ster van de show, lieten dat weten tijdens de Code Conference in Scottsdale, Arizona. Goed nieuws, want het is een geniale serie.

Lyonne, die de serie samen met Amy Poehler en Leslye Headland bedacht, speelt Nadia, een software-ingenieur die haar eigen overlijden steeds opnieuw beleeft terwijl ze haar 36ste verjaardag viert. De cast van de serie bestaat daarnaast uit Greta Lee, Yul Vazquez, Rebecca Henderson en Charlie Barnett.

Tweede seizoen van Russian Doll op Netflix

De bevestiging van de komst van het tweede seizoen van Russian Doll op Netflix werd via Twitter de wereld in gestuurd.

Het is aan Netflix te danken dat de serie überhaupt op tv te zien is. Op de Code Conference vertelde Lyonne hoe Amy Poehler, een van de andere bedenkers van de show, haar voor het eerst benaderde over produceren en regisseren van serie. Lyonne zei dat Poehler haar op een dag opbelde en zei: “Zolang ik je ken, ben je altijd het oudste meisje ter wereld geweest. Denk je dat we daar een tv-serie over moeten maken?”

Het oorspronkelijke concept van Russian Doll werd gepitcht bij NBC, maar het netwerk liet weten dat het geen interesse had. Amy wendde zich tot mij en zei: ‘Welke show zouden we echt willen maken?’ aldus Lyonne. Lag verhaal kort: het resultaat was een serie met een ‘kwantumkarakter’.

Gerucht: derde seizoen

Het gerucht over een tweede seizoen van Russian Doll is niet nieuw. Er zou zelfs al worden gesproken over een derde seizoen. Wat we nu in ieder geval weten is dat het tweede seizoen in totaal acht afleveringen bevat. Wanneer het nieuwe seizoen beschikbaar komt op de streamingdienst is nog een groot vraagteken. Mocht de lancering van het eerste seizoen een richtlijn zijn dan kan het nog wel even duren. Het eerste seizoen debuteerde namelijk begin februari van dit jaar. Voorlopig moeten we het dus nog even doen met een kleine compilati van het eerste seizoen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Russian Doll krijgt tweede seizoen op Netflix en dat is goed nieuws
Sluiten