Rusland wil Tom Cruise en Elon Musk verslaan in de ruimte met record

Tom Cruise kwam afgelopen week in het nieuws door zijn tirade op de set van Mission Impossible, nadat crewleden zich niet aan de corona-maatregelen hielden. Die kun je hier beluisteren. Volgend jaar kan de acteur zich opmaken voor een andere strijd: die tegen Rusland.

Afgelopen september kwam Mission Impossible-ster Tom Cruise met opvallend nieuws: hij werkt aan ’s werelds eerste in de ruime gefilmde bioscoopfilm. Daarvoor schakelt de filmacteur Elon Musk en NASA in.

Eerste in de ruimte gefilmde bioscoopfilm

De regie komt in handen Edge of Tommorow-regisseur Doug Liman. Het project, met de werktitel SpaceX Project, begint eind volgend jaar met filmen. De productiekosten worden geschat op maar liefst 200 miljoen dollar. De bedoeling is dat actiescènes op het International Space Station wordt gefilmd.

Cruise heeft bij wijze van al een plekje in zijn vitrinekast vrijgemaakt voor het record. Toch kan de acteur maar beter niet te vroeg juichen. Rusland gaat er namelijk een stokje voor steken. Althans, dat is het plan van Channel One, de grootste televisieomroep van het land. Zij komen namelijk met Challenge, ’s werelds eerste in de ruimte gefilmde bioscoopfilm. Oeps.

Russische superheld

De Russische tegenhanger van NASA wordt ingezet om al in oktober 2021 op het International Space Station te filmen. Voor Tom Cruise en Doug Liman hun slag hebben geslagen. Er is zelfs al een nationale zoektocht gestart voor de hoofdrol. Channel One is op zoek naar een “echte superheld” die naar “de sterren wilt gaan en tegelijkertijd een grote internationale ster wilt worden.”

Om mee te dingen moet je extreem fit, atletisch en een Russische burger tussen de 25 en 40 zijn. Oftewel, als je dit artikel leest dan kom je waarschijnlijk niet in aanmerking voor de rol. Ach, ergens in 2022 kunnen we het eindresultaat hopelijk wel gewoon in de bioscoop gaan bewonderen.

Een ding is duidelijk: er is een nieuwe space race begonnen. Op het moment van schrijven heeft Tom Cruise nog niet op de plannen van de Russische omroep gereageerd.

Sky News

Reageer op artikel:
Rusland wil Tom Cruise en Elon Musk verslaan in de ruimte met record
Sluiten