Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 7 juni 2019

Deze elektrische fiets van Rungu kan ieder terrein aan

Met de zomer in aantocht breekt ook de tijd van de lange fietstochten aan. Niks is leuker dan de fiets pakken en de ruige natuur verkennen. Onverharde paden, weer of geen weer. Het ultieme vehikel hiervoor is de elektrische fiets van Rungu. De bijzondere vormgeving geeft de elektrische fiets het uiterlijk van een fatbike en de dubbele wielen aan de voorzijde zorgen voor extreem veel grip, waardoor je heer en meester bent op elk terrein. Hiermee kun je de wereld over fietsen.

Eerlijk is eerlijk, een elektrische fiets met twee voorwielen is even wennen. De ontstaansgeschiedenis van de fiets is dan ook bijzonder. Het hele verhaal begon met de wens om een elektrische ATV te maken, een ‘all terrain vehicle’ met de eigenschappen van een elektrische fiets. Het dubbel uitgevoerde voorwiel is dus geen gimmick, maar echt bedoeld om een optimale rijervaring te realiseren. Zo fiets je net zo makkelijk op het fietspad als door de sneeuw en modder.

Elektrische fiets met drie wielen: op elk terrein ben je de baas

Zo’n badass elektrische fiets als de Rungu is natuurlijk verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het instapmodel gaat over de toonbank voor zo’n kleine 3.000 euro, terwijl je voor de uitgebreide Juggernaut Rubicon Trail Edition ruim 5.000 euro mag neertellen.

elektrische fiets, e-bike, fatbike, rungu, Juggernaut Rubicon Trail Edition

Grote vraag is natuurlijk wat je voor 3.000 euro kan verwachten. De  Juggernaut MDV Standard, zo heet de basisversie, is in ieder geval uitgerust met een flinke batterij van 15 Ah. Die is onder optimale omstandigheden goed voor een actieradius van 192 kilometer. Die actieradius neemt overigens wel flink af als je op de onverharde weg gaat rijden, met een beetje pech blijft er dan nog maar zo’n 32,5 kilometer van over. Dat is inderdaad niet veel, maar nog steeds ruim voldoende. Op zich is die beperkte prestatie geen probleem, in iets meer dan twee uur tijd is de accu van deze elektrische fiets van Rungu weer volledig opgeladen. Je hebt daarvoor overigens wel een dual 7.5A oplader voor nodig, maar dan kun je wel weer even vooruit. Ook over de snelheid hoef je je geen zorgen te maken: de elektrische fiets heeft maar liefst tien versnellingen, dus heb je optimale controle over de snelheid.

E-bike aanpassen aan je smaak

Alle technische specificaties, en dat zijn er nogal wat, vind je op de website van Rungu. Je kunt je favoriete model dan ook customizen door allerlei accessoires toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan modderkleppen om je kleding te beschermen. Mocht de uitvoering met twee voorwielen niet echt jouw ding zijn, dan is er altijd nog de RadMini Step-Thru. Ook dat is een mooie fatbike, maar dan met een ander voordeel: je kunt de elektrische fiets opvouwen.

elektrische fiets, e-bike, fatbike, rungu, Juggernaut Rubicon Trail Edition

Een helm is geen overbodige luxe op dit bakbeest. En die hoeft er tegenwoordig niet meer suf uit te zien. Check deze stijlvolle e-bike helm die eruitziet als een baseball-pet.

Reageer op artikel:
Deze elektrische fiets van Rungu kan ieder terrein aan
Sluiten