Alrik de Jong
Alrik de Jong Style 10 sep 2020

Rumag-shirts Arjen Lubach leveren Rode Kruis 3 ton op

Weet je nog? Die rel tussen Zondag met Lubach en Rumag? Welnu, die heeft een positief staartje gekregen. De ludieke T-shirts die Arjen Lubach liet drukken, hebben het Rode Kruis bijna 3 ton opgeleverd.

In maart dit jaar besteedde de presentator in een aflevering van Zondag met Lubach aandacht aan het reclamebureau Rumag, dat daarna diep door het stof ging.

Rode Kruis profiteert van Rumag-shirts Arjen Lubach

“Van een ludieke actie die hij verzon, naar een donatie van maar liefst drie ton. Bedankt Zondag met Lubach”, schreef het Rode Kruis afgelopen week op Twitter. De consternatie over Rumag ontstond naar aanleiding van een shirt met de tekst ‘Ik.geloof.in.jou.en.mij’. Het reclamebureau zei daarmee geld in te zamelen voor het Rode Kruis, maar Quote zocht uit dat lang niet al het opgebrachte geld naar het goede doel ging.

In de bewuste aflevering maakte Arjen Lubach gehakt van het reclamebureau, dat bekendheid verwierf met spreuken van anderen. Het fragment ging viral en de commotie werd uiteindelijk zo groot dat de CEO van Rumag geen andere optie zag dan opstappen.

Ik,geloof,in,jou,en,mij

Terug naar het T-shirt, want dat was de aanleiding van dit hele gedoe. Als reactie op de actie van Rumag besloot Arjen Lubach het reclamebureau een koekje van eigen deeg te geven. De presentator bracht via zijn programma op zondag een T-shirt uit met exact dezelfde tekst, waarbij hij de punten inwisselde voor komma’s: ‘Ik,geloof,in,jou,en,mij’.

De T-shirts gingen voor minder geld de deur uit dan die van Rumag, maar in Zondag met Lubach werd beloofd dat alle opbrengsten naar het Rode Kruis gingen. Nu is er een donatie van van 283.926 euro overgemaakt en lijkt er aan die belofte te zijn gehouden.

Zondag met Lubach stopt, maar Arjen gaat door

Voor de fans van dit soort relletjes is er slecht nieuws. De satirische talkshow stopt. Niet getreurd: er komt nog een nieuw seizoen en daarna komt Arjen Lubach met een nieuw programma.

Reageer op artikel:
Rumag-shirts Arjen Lubach leveren Rode Kruis 3 ton op
Sluiten