Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Life 20 nov 2020

Rudy Giuliani imiteert Joe Pesci als ‘Vinny’ in bizarre persconferentie

Rudy Giuliani, de advocaat van Donald Trump, heeft weer een persconferentie gehouden. Vorige keer was die hilarisch vanwege de locatie (het tuincentrum Four Seasons in plaats van het hotel), nu is het de imitatie van Joe Pesci in My Cousin Vinny (1992) waar over wordt gesproken. Noem het treurig of kansloos, het is de krankzinnige realiteit van vandaag.

‘Belangrijke persconferentie’, riep Donald Trump op Twitter. ‘De puzzelstukjes vallen in elkaar.’ Deze dagen weet je dat kijkplezier vervolgens gegarandeerd is, omdat advocaat Rudy Giuliani dan aan het woord komt. Er is eigenlijk geen advocaat meer te vinden die de nog altijd zittende president wil bijstaan. Deze malloot blijft over.

De Joe Pesci-imitatie van Rudy Giuliani

“Hebben jullie allemaal de film My Cousin Vinny gezien? Het is een van mijn favoriete films, omdat hij uit Brooklyn komt”, begint de advocaat, in een bizarre poging om maar weer eens de zogenaamde stemfraude aan de kaak te stellen. Dan begint hij te praten als het typetje Vincent ‘Vinny’ Gambini, gespeeld door Joe Pesci. “When the nice lady who said she saw. And then he…” We gaan het ook niet helemaal uitschrijven, bekijk het fragment hieronder.

Eerlijk is eerlijk: de imitatie is te goed om niet te bekijken. Check hier de bewuste scène uit My Cousin Vinny, die de advocaat van Donald Trump prima samenvat in de persconferentie. Yep, we leven in een tijd dat een woordvoerder van de president een rechtzaalkomedie gebruikt om zijn woorden kracht bij te zetten. Maar of hiermee alle puzzelstukjes in elkaar vallen… En dan nog dit:

Reactie My Cousin Vinny-regisseur

Een paar uren na de kolderieke speech van Rudy Giuliani reageerde My Cousin Vinny-regisseur Jonathan Lynn gevat, maar zonder rancune. “Ik beschouw het compliment van de advocaat over mijn film als genereus. Het komt bovendien van de man die momenteel verantwoordelijk is voor de Comedy Performance of the Year”, aldus de regisseur tegen The Hollywood Reporter. Tijdens de Joe Pesci-imitatie gutste het zweet van het hoofd van de advocaat, terwijl de haarverf langs zijn gezicht stroomde. Kan er ook nog wel bij in het absurde jaar 2020.

👀 Check hier hoe Borat de advocaat van Donald Trump ontmantelde

Reageer op artikel:
Rudy Giuliani imiteert Joe Pesci als ‘Vinny’ in bizarre persconferentie
Sluiten