Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 28 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Rowan Atkinson gecast als Adolf Hitler in Peaky Blinders’

Het gaat mogelijk nog twee jaar duren voordat het zesde seizoen van Peaky Blinders op Netflix verschijnt, maar dat betekent niet dat alles stil ligt. Integendeel zelfs. Verschillende bronnen melden dat de casting voor het nieuwe seizoen in volle gang is. Eén van de namen die opvalt is die van Rowan Atkinson. Vooral omdat hij mogelijk Adolf Hitler gaat spelen.

Dat Adolf Hitler op een gegeven moment gaat opduiken in de Netflix-knaller Peaky Blinders is zeker niet ondenkbaar. Er is namelijk een link te ontdekken tussen de serie en de Duitse dictator. Die link is Oswald Mosley. Deze Britse fascist is sinds seizoen vijf te zien in Peaky Blinders en wordt gespeeld door Sam Claflin. Hij is tevens één van de karakters uit de serie die echt heeft bestaan.

Adolf Hitler in Peaky Blinders

Zijn connectie met Hitler was, behalve dat ze op een aantal punten op een lijn zaten, niet heel bijzonder. Toch schijnt het dat Adolf Hitler aanwezig was bij het tweede huwelijk van Oswald Mosley. Hij was daar omdat de vrouw die aan het altaar stond, Diana Mitford, een groot bewonderaar was van Hitler en zijn ideeën. De oudere zus van Diana was zelfs een persoonlijke vriendin van de dictator.

Oswald Mosley, gespeeld door Sam Claflin, in Peaky Blinders:

Rowan Atkinson als Hitler

We weten inmiddels dat Oswald Mosley ook in het zesde seizoen van Peaky Blinders een belangrijke rol gaat spelen. Het is daarom aannemelijk dat we meer van hem te zien gaan krijgen, waaronder mogelijk ook zijn huwelijk waar Adolf Hitler als gast aanwezig was. Volgens geruchten gaat Rowan Atkinson deze rol voor zijn rekening nemen. Een bijzondere keuze, maar wel eentje die bij fans goed in de smaak valt

Of Mr. Bean ook daadwerkelijk Adolf Hitler gaat spelen in Peaky Blinders is nog maar afwachten. Bewijs dat Rowan Atkinson deze rol op zich gaat nemen is er niet. De mensen achter Peaky Blinders ontkennen zelfs dat deze geruchten waar zijn. Zo beweert het Britse Metro dat zij gesproken hebben met de grote bazen en dat er van deze geruchten niets waar is.

Peaky Blinders acteur de nieuwe James Bond?

Vorige week was Peaky Blinders ook al in het nieuws. Toen ging het ook om een acteur, maar dan eentje die al in de serie zit. Het schijnt namelijk dat de nieuwe James Bond nu nog te zien is in de populaire Britse serie. Benieuwd om wie het gaat? Lees dan hier verder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Rowan Atkinson gecast als Adolf Hitler in Peaky Blinders’
Sluiten