Met deze routine creëer je een six-pack als bodybuilding professional Ryan Terry

Een man zal niet snel openlijk zeggen: “Tijd om aan mijn strandlichaam te werken.” Toch denken we er (bijna) allemaal aan. De tijd gaat begint ook nog dringen, want voor je het weet loop je weer in een zwemshort. Ryan Terry heeft hiervoor de perfecte routine bedacht. Met dit loodzware schema train jij jouw buik helemaal strak.

Ryan Terry is een professionele bodybuilder, aangesloten bij de International Federation of BodyBuilding & Fitness. Hij kan als geen ander vertellen hoe je effectief traint en de beste man is ook nog zo vriendelijk om zijn schema te delen. Vergis je niet, deze supersets zijn killing. Op Muscle and Fitness vertelde hij hoe je het beste kan trainen: “I train them twice a week but dedicate my whole hour’s session to my abs.” Als dit je ontmoedigt, dan kun je beter rustig aan beginnen. Misschien is dit trainingsschema dan meer jouw ding.

Ryan’s superset

Voor je begint moet je eerst het volgende goed onthouden. Deze supersets doe je twee keer per week. Wij raden aan om bijvoorbeeld set A op woensdag te doen en set B op zaterdag. Zo geef je jouw buikspieren genoeg tijd om te herstellen. Let’s get started!

Set A
  1. Hanging Leg Raise – Doorgaan tot je niet meer kunt.
  2. Cable Crunch met een touw – 18-20 herhalingen
  3. Schuine Dumbbell twist – 18-20 herhalingen
  4. Suspension Trainer Ab Crunch – 10 herhalingen per flank
Set B
  1. Plank – 1 volle minuut
  2. Decline Bence Leg Raise – 18-20 herhalingen
  3. GHD Situp – 18-20 herhalingen
  4. Knee Raise – 15-18 herhalingen

Het is de bedoeling dat je een uur aan jouw buikspieren besteedt. Voor de meeste sporters is dit een volledig sportschoolbezoek. Doe deze training daarom ook doelgericht. Je houdt je alleen maar bezig met deze vier oefeningen. “Hoe kan ik hier mijn uur dan mee vullen?” Geen zorgen, je doet alle oefeningen vier keer en tussen elke set van vier mag je slechts zestig seconden rusten.

Reageer op artikel:
Met deze routine creëer je een six-pack als bodybuilding professional Ryan Terry
Sluiten