Redactie
Redactie Cars 23 feb 2017

Dennis Wierenga x Manners & Rolls-Royce Dawn

Exclusief voor Manners schiet (auto)fotograaf Dennis Wierenga de mooiste droombolides. Wil je meer van Dennis zien? Volg hem dan op Instagram of check zijn website.

Je hebt auto’s waar je graag mee wilt rijden, auto’s waar je bijzonder graag mee wilt rijden en auto’s waarvoor je zelf gestelde grenzen overschrijdt om ermee te kunnen rijden. In die laatste categorie valt de Rolls-Royce Dawn zonder enige twijfel. Dennis verruilde de woestijn van Dubai voor de Bavarische Alpen. Hij doet verslag van zijn memorabele shoot met de machtige Dawn.

Nadat ik de brute Maserati Levante voor een ritje had genomen in de woestijnen nabij Dubai, vloog ik deze keer naar de Bavarische Alpen om te waden in de luxe van de Rolls Royce Dawn. Je hoeft niet veel autokennis in huis te hebben om te zien dat de dubbel R een bolide is voor mensen die een comfortabel leven leiden. Het stijlvolle interieur met zijn koninklijke kleuren is meer dan geschikt voor een vorst.

En het merk is absoluut populair bij de royalties van tegenwoordig. Zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat het vakmanschap van Rolls Royce op prijs wordt gesteld door koningen zoals Floyd ‘Money’ Mayweather en Shaquille O’Neill, wordt het al snel duidelijk dat het bezitten van een Dawn niet alleen speciaal is, maar vooral ook een statement.

Mijn statement werd gemaakt door dakloos door het dal te rijden bij een temperatuur van -6. Het mag echter geen verrassing zijn dat het ritje er niet minder comfortabel van werd. De rit zelf des te magischer.

Zoals je mag verwachten van een bolide met de status van een Rolls, hielden de stoelen mij heerlijk warm terwijl de lamswollen voetmatten ook hun steentje bijdroegen. De specificaties doen er echter niet toe, zolang je beseft dat er genoeg is van alles, inclusief een nachtzicht camera. Tja, je moet toch wat.

Je hoeft de Alpen niet met een Rolls Royce Dawn te bezoeken om van de schoonheid te genieten. Dat geldt zowel voor de auto als de omgeving. Voeg beiden echter samen en het totaalplaatje wordt adembenemend.

Kijk bijvoorbeeld naar het rode interieur dat in schoon contrast staat met het, letterlijk, sneeuwwitte landschap. Tegelijkertijd vormt het ruige gebergte een perfect balans met het massieve, doch vloeiende koetswerk van de Rolls-Royce Dawn.

De met sneeuw bedekte Bavarische Alpen zijn wellicht niet waar deze bolide voor ontworpen is, maar hij is spectaculair ongeacht de omgeving. En dat is misschien wel het beste van de Rolls-Royce Dawn: het is een auto die het overal goed doet. Moeiteloos, elegant, stijlvol.

Toen ik een pauze nam van het fotograferen en opkeek om alles tot mij te nemen, realiseerde ik mij dat de Spirit of Ecstasy niet alleen prominent op de motorkap stond, maar mij ook langzaam aan had omringd. En op dat moment, dat gevoel, dat is waarom ik van dit werk houd.

Bekijk de hele shoot op Dennis’ website.

Reageer op artikel:
Dennis Wierenga x Manners & Rolls-Royce Dawn
Sluiten