Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 15 dec 2020

Uniqlo-dropt eerste Roger Federer-collectie met herrezen RF-logo

Begin dit jaar, een dag voor de eerste aankondiging van corona-maatregelen in Nederland, kreeg Roger Federer eindelijk zijn RF-logo terug. Nu zijn de initialen van de sportheld, in hetzelfde iconische lettertype, eindelijk te zien bij Uniqlo. De eerste vrucht is de herintroductie van een iconische cap.

In juli 2018 stapte Roger Federer over van kledingsponsor Nike naar het Japanse Uniqlo. Zouden wij ook doen, te weten dat de Zwitserse tennisser een contract tekende van 300 miljoen voor een periode van 10 jaar. Het betekende alleen wel dat hij zijn eigen initialen even niet mocht gebruiken.

Roger Federer heeft zijn logo terug

Het RF-logo ontstond tijdens de samenwerking tussen Roger Federer en Nike. Het Amerikaanse sportmerk behield nog twee jaar de rechten, maar nu mag Uniqlo los en dat laat het Japanse merk zich geen twee keer zeggen.

Via een bericht op Twitter maakt Roger Federer bekend dat het RF-logo eindelijk weer gebruikt wordt. Dat doet hij in een ‘unboxing video’, die je niet direct zou verwachten bij de Zwitserse tennisser. Maar voor deze iconische cap maakt hij geheel begrijpelijk een uitzondering.

Uniqlo herintroduceert de iconische RF-cap

De tenniskleding van Uniqlo was al stijlvol, maar het RF-logo maakt het plaatje compleet. Een van de meest iconische items met de initialen van Roger Federer was de cap en dat is dan ook het eerste kledingstuk dat Uniqlo terugbrengt.

roger federer, rf, logo, uniqlo, cap, pet

De iconische RF-cap komt in acht kleuren uit, voorzien van nieuwe details. De kleurcombinaties: wit met rode letters, donkerblauw met witte letters, zwart met witte letters, mintgroen met donkergroene letters, pastelroze met witte letters, blauw met witte letters, donkergroen met mintgroene letters en grijs met zwarte letters.

8 december

De eerste RF-collectie van Uniqlo is sinds 8 december verkrijgbaar in de winkels en via de website van Uniqlo. De prijs van de nieuwe editie van de cap is nog niet bekend.

๐Ÿ‘Ÿ Check ook deze On-sneakers van Roger Federer!

Reageer op artikel:
Uniqlo-dropt eerste Roger Federer-collectie met herrezen RF-logo
Sluiten