Prachtige goals tonen de schoonheid van de game Rocket League

Als je aan voetbalgames denkt, dan gaan de gedachten snel uit naar de FIFA-reeks. Misschien ben jij echter de fijnproever die het fijner vindt om juist de games uit de PES-serie te spelen. Het zijn de twee grootmachten op voetbalgebied. Eigenlijk moet je daar nog een derde game bij rekenen: Rocket League.

Oké, technisch gezien is Rocket League natuurlijk geen voetbal. Je rijdt met maximaal acht kleine racevoertuigen door een arena en moet proberen om een grote bal in het doel van de tegenstander te beuken. En als dat niet helemaal je ding is, dan kent de game vandaag de dag ook varianten van andere sporten, zoals basketbal. Toch is het voetbalaspect van de game de reden waarom we keer op keer terugkomen.

Elk potje voelt weer anders, waarbij de meest waanzinnige tactieken gebruikt worden op het hogere niveau. Waar de beginner al blij is als hij de bal een tikje kan geven richting het doel van de tegenstander, daar zijn de gevorderde spelers strak aan het overspelen, geven ze heerlijke voorzetjes, en maken ze prachtige goals.

Dat laatste is iets waar we geen genoeg van kunnen krijgen. In de ongeveer twee jaar tijd dat de game uit is hebben we zo ongelofelijk veel toffe dingen voorbij zien komen. Goals die we in dit artikel graag op een rijtje zetten. Om je te enthousiasmeren en wellicht te overtuigen om zelf ook los te gaan in de game.

Bal in lucht houden en over tegenstander tikken, Rocket League op zijn best

Richard Witsche’s geniale hooghoudactie langs de zijlijn is er niks bij!

Hoek lijkt onmogelijk, maar dan toch niet

Deze speler kan vliegen met zijn voertuig

Fantastische controle

Scoren met een hakje

Naast alle mooie goals, zijn er natuurlijk ook momenten die minder mooi zijn. Maar zelfs het lelijkste doelpunt ooit, is nog de moeite waard!

Reageer op artikel:
Prachtige goals tonen de schoonheid van de game Rocket League
Sluiten