Het Robot Science Museum in Seoul wordt gebouwd door robots

Melike Altınışık Architects heeft het ontwerp van het nieuwe Robot Science Museum in Seoul onthuld. Het gebouw, dat de nieuwe eye-catcher van de wijk Chang-dong moet worden, wordt in elkaar gezet door robots en drones.

Robot Science Museum in Seoul gebouwd door robots en drones

Het Robot Science Museum gaat mensen, in opdracht van de overheid van Zuid-Korea, informeren over de geschiedenis, toekomst en mogelijkheden van robots middels verschillende soorten exposities. In het museum zullen uiteindelijk ook robots rondlopen om je van dienst te zijn. Maar minstens even bijzonder: het Robot Science Museum in Seoul gaat voor een groot deel gebouwd worden door robots en drones.

robot science museum, seoul, robots

Zo worden er robots gebruikt om het metalen dak met rondingen te bevestigen. Hiervoor wordt ook een 3D-printsysteem gebruikt. Drones worden ingezet om de boel van bovenaf in kaart te brengen, inspecties uit te voeren tijdens de bouw en de robotwerktuigen aan te sturen.

Melike Altınışık Architects

“Door robots en drones in te zetten tijdens de bouw van het Robot Science Museum in Seoul, willen we al voor dat het museum er is laten zien wat voor potentie robotica heeft”, aldus Melike Altınışık Architects in een statement. “Je kunt de bouw van het het museum zien als de eerste expositie.”

robot science museum, seoul, robots

De bouw van het Robot Science Museum in Seoul begint in 2020 en de opening van het museum staat gepland in 2022. Het is een van de vele musea die worden gebouwd als onderdeel van de renovatie van de wijk Chang-dong. Melike Altınışık Architects is en Turks architectenbureau, onder meer bekend door het ontwerp van de Camlica Radio and TV Tower in Istanbul.

robot science museum, seoul, robots

Meer architectuur en design

Over unieke design en architectuur gesproken. Check ook het pas onthulde project van architect Vincent Callebaut, die een glazen dak op de Notre Dame wil maken. Ook een puik staaltje design is de nieuwe Apple Store in Washington D.C., waarin klassieke architectuur, technologie en natuur samenvloeien.

Reageer op artikel:
Het Robot Science Museum in Seoul wordt gebouwd door robots
Sluiten