Angst en woede: Robert Pattinson doet boekje open over zijn rol als Batman

Robert Pattinson probeert al jaren het Twilight-imago van zich af te schudden. De acteur is zelf ook allerminst te spreken over de nog altijd geliefde films. Een volgende grote stap in zijn carrière als ‘serieuze acteur’? The Batman.

Robert Pattinson is The Batman

Onlangs werd bekendgemaakt dat Pattinson de rol van Bruce Wayne gaat vertolken, evenals zijn alter ego Batman. In het huidige DC Cinematic Universe speelt Ben Affleck die rol, maar Pattinson neemt de mantel officieel over in The Batman.

Een film die net zoals Joker de kans krijgt zijn eigen verhaal te vertellen. Geen geforceerde links met het overkoepelende universum, maar gewoon een goed verhaal met de juiste acteurs. Daardoor kan Joaquin Phoenix ook de Joker spelen terwijl Jared Leto die rol vertolkte in Suicide Squad.

Maar goed, terug naar The Batman. Tegenover Variety vertelde Robert Pattinson uitgebreid over hoe hij de rol kreeg en de voorbereidingen waarmee hij bezig is. Wellicht herinner je je nog dat het nieuws vroegtijdig uitlekte, iets waardoor de acteur blijkbaar furieus was:

“Toen dat lekte, was ik fucking furieus. Iedereen was zo van slag. Iedereen in mijn team was volledig overstuur. Ik dacht bijna dat alles verpest was.”

GERMANY-BERLINALE-FILM-FESTIVAL
Bron: AFP PHOTO / Stefanie LOOS Bron: AFP PHOTO / Stefanie LOOS

Blunder naast beroemde regisseur

Ondertussen zat Pattinson op een vlucht naar Cannes, waardoor hij weinig kon doen. Hij besloot online te zoeken naar meer informatie, omdat hij dacht dat het lek hem de job had gekost. Ja, dat lees je goed: de acteur vreesde dat hij zijn rol als Batman kwijt was. Tot hij plotseling door had dat hij naast Mission Impossible regisseur Christopher McQuarrie zat:

“Ik zat naast Christopher McQuarrie. Ik had hem nog nooit eerder ontmoet. Oh, God, hij had me het afgelopen uur mezelf zien Googlen!”

Gelukkig kon de ervaren regisseur Pattinson geruststellen. McQuarrie zei het volgende: “Maak je geen zorgen, ik zou waarschijnlijk hetzelfde gedaan hebben. Pattinson: “Om eerlijk te zijn was het minder vitriolisch dan ik had verwacht. Het is veel leuker als je een underdog bent, men heeft geen verwachtingen.”

Dat is inderdaad het voordeel van al het scepticisme dat onder Batman-fans heerst. De lat ligt wat dat betreft laag. Het is tof om te zien hoe ambitieus Pattinson is, hoe ontzettend gedreven hij de rol met beide handen aanpakt.

En tja, als regisseur Matt Reeves en Warner Bros. vertrouwen in hem hebben, wie zijn wij dan om er onze vraagtekens bij te zetten. In dit artikel lees je hoe Pattinson de rol wist te bemachtigen.

Fanart que mostra o Robert Pattinson como Batman. Curtiram? -Brun #batman #Robertpattinson #dc

51.4k Likes, 1,319 Comments – Ei Nerd (@einerd.com.br) on Instagram: “Fanart que mostra o Robert Pattinson como Batman. Curtiram? -Brun #batman #Robertpattinson #dc”

Voor de eerste keer in de Batsuit

De acteur deelde tijdens het interview met Variety ook zijn eerste ervaring in de iconische Batsuit:

“Ik trok het aan. Ik herinner me dat ik tegen Matt zei: ‘Het is echt transformerend!’ Hij zei: ‘Ik hoop dat het zo is! Je zit letterlijk in de Batsuit. Je voelt je meteen heel krachtig. En het is behoorlijk verbazingwekkend, en het is ongelooflijk moeilijk om in te komen, dus het ritueel om erin te komen is behoorlijk vernederend. Je hebt vijf mensen die je ergens in proberen te duwen. Als je het eenmaal hebt aangetrokken, is het zo van: ‘Ja, ik voel me sterk, ik voel me taai, ook al moest er iemand zijn die mijn billen tussen mijn benen moest duwen.’ ”

In hetzelfde interview verklapt Pattinson ook dat hij ten tijde van Guardians of the Galaxy gesprekken heeft gevoerd met Marvel, maar dat daar niks uit kwam.

Het wordt interessant om te zien hoe Robert Pattinson er als Batman uit gaat zien. Op 25 juni 2021 komt The Batman pas uit, dus voorlopig moeten we het maar met fan-art blijven doen…Lees hier ook hoe Joaquin Phoenix zich Joker eigen maakte, de grote vijand van Batman.

Reageer op artikel:
Angst en woede: Robert Pattinson doet boekje open over zijn rol als Batman
Sluiten