Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Robert Pattinson is Batman in The Dark Knight dankzij geniale deepfake

Terwijl Ben Affleck de afgelopen week uitlegde waarom hij gestopt is als Batman, heeft Robert Pattinson de mantel van de caped crusader al overgenomen voor The Batman.

Dat wordt een nieuwe Batman-film die net zoals Joker met een eigen cast een losstaand verhaal gaat vertellen.

The Batman set-foto’s

Dankzij gelekte beelden van de set en een teaser van regisseur Matt Reeves weten we al aardig wat van de film. Zo hebben we Pattinson bijvoorbeeld al op de Batcycle rond zien rijden en zijn masker van dichtbij kunnen bewonderen.

Het is meteen duidelijk dat The Batman flink gaat verschillen van het stijltje dat Christopher Nolan neerzette met de briljante The Dark Knight-trilogie.

Robert Pattinson in The Dark Knight

Toch geeft het YouTube-kanaal DeepCaked ons in de tussentijd een opvallend ‘voorproefje’ van hoe Robert Pattinson eruit zou hebben gezien in The Dark Knight. Oftewel, welkom in de wondere wereld van deepfakes.

DeepCaked heeft een algoritme op het gezicht van Robert Pattinson getraind, en hem vervolgens verwerkt in de scènes waarin Christian Bale de superheld speelt.

Briljante deepfake

In de video komen we terecht in de scène waarin Fox de nieuwe Batsuit onthult die hij voor Bruce Wayne heeft gemaakt. Doordat Pattinson en Bale qua gelaatstrekken en bouw in bepaalde opzichten op elkaar lijken, is de overgang van Bale naar Pattinson opvallend naadloos.

Naast de stem is de scène vrij realistisch, alsof de Twilight-acteur echt in The Dark Knight heeft gespeeld. Al is het flauw om de acteur continu aan Twilight te blijven linken, want vorig jaar bewees Pattinson met The Lighthouse dat hij een ijzersterke acteur is.

Op naar 2021!

The Batman komt eind juni volgend jaar uit, in 2021 dus. In de tussentijd gaan er ongetwijfeld nog vele deepfakes volgen. Voorlopig spant DeepCaked in ieder geval de troon. Laat maar komen internet!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Robert Pattinson is Batman in The Dark Knight dankzij geniale deepfake
Sluiten