Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 20 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Robert Downey Jr.’s docuserie over A.I. is nu gratis te zien op YouTube

Artificial intelligence (of kunstmatige intelligentie in het Nederlands) is de toekomst. Zelflerende systemen die geen menselijke input meer nodig hebben om beter te worden. Met alle computerkracht die er beschikbaar is, kan dit ervoor gaan zorgen dat technologische ontwikkelingen elkaar nog sneller gaan opvolgen. Ongekend interessant, maar waar hoe ver zijn we hier eigenlijk mee en wat gaat de toekomst ons brengen? Robert Downey Jr. vertelt het je in YouTube Original The Age of A.I.

In onze zoektocht naar nieuwe series en interessante documentaires komen we vaak uit bij Netflix, maar vergeet ook YouTube niet. Zij zijn namelijk meer dan een platform voor vloggers. YouTube is niet alleen goed in het verspreiden van content, maar ook het produceren. Onder het label YouTube Originals maakt de videowebsite ook haar eigen series zoals Weird City, Sherwood en The Deported. Soms gratis en soms onderdeel van hun premium dienst.

Robert Downey Jr. over A.I.

Op de YouTube Originals pagina vind je nu dus ook het eerste seizoen van The Age of A.I. Een documentaireserie over kunstmatige intelligentie. Hierin wordt iedere week een een mogelijkheid of gevaar van A.I. onder de loep genomen. Waar ligt de grens? Kan een computer kunst maken? Hoe kan kunstmatige intelligentie ons helpen om langer en gezonder te leven? Op die vragen krijg je een antwoord.

Het geheel wordt gepresenteerd door niemand minder dan Robert Downey Jr. Iemand die in de Marvel films de nodige ervaring op heeft gedaan met A.I. Als Iron Man maakte hij namelijk gebruik van Jarvis. Een zelflerende supercomputer die hem regelmatig uit de problemen heeft geholpen. Al maakte Robert Downey Jr. in Avengers: Age of Ultron ook kennis met de schaduwzijde van artificial Intelligence.

Bingen met YouTube premium

Benieuwd geworden naar The Age of A.I.? Dan hebben we goed nieuws. De nieuwe YouTube Original is namelijk gratis te bekijken. De eerste twee afleveringen staan nu voor je klaar en daar komen er in de aankomende twee weken nog twee bij. Ben je toevallig premium lid? Dan kun je alle vier de afleveringen meteen gaan bingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Robert Downey Jr.’s docuserie over A.I. is nu gratis te zien op YouTube
Sluiten