Robert Downey Jr. reageert op ophef rondom Scorsese en Oscars

Onlangs werd bekendgemaakt dat Disney Studios campagne gaat voeren voor Avengers: Endgame, met als doel om meerdere Oscar-nominaties te scoren. Op het lijstje met categorieën waar het bedrijf het op gemunt heeft, ontbrak de naam van Robert Downey Jr. De beste man wordt niet gepusht voor een Best Actor Oscar.

Geen Oscar voor Robert Downey Jr.

Fans trokken online al snel een te gehaaste conclusie, en richtten hun woede op Disney. Men was zwaar verontwaardigd dat de Grote Muis na al die jaren niet Downey Jr. een dergelijke prijs gunt. Het Marvel Cinematic Universe kwam immers van de grond dankzij zijn rol als Iron Man.

Plottwist: het was niet Disney Studios, maar Downey Jr. zelf. De acteur heeft zelf besloten om niet mee te doen, zo legde hij deze week uit tijdens The Howard Stern Show. Hij was te gast bij de radioshow en reageerde op het nieuws:

“Ik ben zo blij dat je dit ter sprake hebt gebracht, want er is een hoop speculatie. Ik zei: ‘Laten we het gewoon niet doen.'”

Het onderwerp kwam voorbij toen de twee mannen het over de controversiële opmerkingen van Martin Scorsese hadden. De legendarische acteur merkte vorige week op dat hij de Marvel films geen cinema vindt. Dat zorgde online voor een hoop ophef, en ook Marvel regisseurs sloegen de afgelopen dagen terug.

Marvel, de meerkoppige Hydra

Howard Stern, de host van de show, merkte op dat hij het gevoel heeft dat Marvel films nog steeds niet eerlijk behandeld worden bij onder andere de Oscars. Puur omdat het superheldenfilms zijn, terwijl, zo benadrukt Stern, juist de acteerprestaties van bijvoorbeeld Robert Downey Jr. van hoog niveau zijn.

Marvel Studios
Bron: Marvel Studios

Downey Jr., die het Marvel hoofdstuk duidelijk heeft afgesloten, had er dus geen zin meer in. Hij sloeg het aanbod van Disney zelf af. Hij is dankbaar voor alles wat er de afgelopen tien jaar is gebeurd, zeker gezien hij het succes zelf niet aan zag komen: “Ik zal je de waarheid vertellen. Ik had niet verwacht dat [het Marvel Cinematic Universe] zou worden wat het werd. Het is een zeer grote, meerhoofdige Hydra op dit moment. ”

Martin Scorsese

De acteur kan zich niet echt opwinden over wat Scorsese zei: “Het is zijn mening. Ik bedoel, ze draaien in de bioscoop. Ik waardeer zijn mening omdat ik denk dat voor ales geld dat we alle verschillende perspectieven nodig hebben, zodat we ons kunnen focussen en verder kunnen gaan. ”

Hij voegde eraan toe: “Volgens hem is er trouwens veel te zeggen over hoe deze genre-films, en ik was blij dat ik een deel van het probleem kon zijn als het er al was, de kunstvorm van cinema denigreren. Wanneer je binnenkomt als een stomend beest en je de concurrentie op zo’n demonstratieve manier uitschakelt, is het fenomenaal. ”

Check hieronder het complete stuk:

Robert Downey Jr. Responds to Martin Scorsese’s Criticism of Marvel Movies

Actor Robert Downey Jr. defends his “Iron Man” and “Avengers” movies after director Martin Scorsese calls Marvel films “not cinema.” SUBSCRIBE for more videos: http://bit.ly/2qswmZU Want to know what’s going on with Howard Stern in the future?

Reageer op artikel:
Robert Downey Jr. reageert op ophef rondom Scorsese en Oscars
Sluiten