Robert Downey Jr. doet boekje open over terugkeer als Iron Man

Avengers: Endgame was de grote climax van meer dan tien jaar aan Marvel-films. Een enerverende rit die begon met de eerste Iron Man-film, een flinke gok van The Mandalorian-producent Jon Favreau.

Mede door het acteerwerk van Robert Downey Jr. werd die film een groot succes. Zijn carrière kreeg een nieuwe impuls en de acteur groeide uit tot hét gezicht van Marvel. Iron Man was opeens nagenoeg de grootste superheld ter wereld.

Iron Man en Marvel

Juist daarom was het einde van zijn arc zo emotioneel in Avengers: Endgame. Dat Tony Stark zich opofferde om de wereld te redden was een passend afscheid, een heroïsche daad die perfect bij het personage past.

Uit onderzoek blijkt dan ook dat Robert Downey Jr. rijkelijk aan de Marvel-films heeft verdiend. Daar lees je hier meer over. De acteur werd uiteindelijk bizar prijzig om in te schakelen, maar goed, elke film ging ook over de miljard dollar.

Tijd voor een terugkeer?

Iron Man is nu dus niet meer een troef voor Marvel om in te schakelen. Zou je zeggen. Toch doen al sinds de finale van Endgame geruchten de ronde dat Marvel opnieuw in gesprek is gegaan met de acteur.

Volgens insiders overweegt de stripgigant een enorme comeback voor Tony Stark. De kwestie is controversieel onder fans: sommige fans hebben er alles voor over om hun grote held weer in actie te zien, maar veel fans zijn er vooral op tegen.

De MCU-films zijn juist sterk omdat superhelden echt definitief het loodje leggen. Anders krijg je het effect van de comics, waar elke dood amper impact heeft doordat personages continu weer tot leven worden gewekt. Dat zou afdoen aan het waardige afscheid in Endgame.

Robert Downey Jr. geeft antwoord

Voor die fans hebben we goed nieuws. Robert Downey Jr. heeft namelijk nu zelf op de geruchten gereageerd. De acteur was onlangs te gast bij de SmartLess podcast, met acteurs Jason Bateman, Will Arnett en Sean Hayes als presentators.

Ozark-ster Bateman stelde een duidelijke vraag: “Ik neem aan dat het hele Marvel-gebeuren nu op zijn gat ligt [door de pandemie], of ben je daar nu helemaal klaar mee?”

Het antwoord van Robert Downey Jr. was kort maar krachtig: “Daar ben ik klaar mee.” Oftewel, zoals hij al vaker heeft gehint, dat hoofdstuk is gesloten.

Netflix-serie en de concurrent

Op dit moment is hij bezig met een project voor DC, de grote comics-concurrent van Marvel. Opeens werkt hij dus aan de overkant.

Voor die toko is hij een nieuwe Netflix-serie aan het ontwikkelen genaamd Sweet Tooth, gebaseerd op de gelijknamige DC-comic. Sweet Tooth vertelt het verhaal van Gus, een jongen die gedeeltelijk rendier is en zijn veilige thuis in het bos verlaat.

Reageer op artikel:
Robert Downey Jr. doet boekje open over terugkeer als Iron Man
Sluiten