Robert De Niro heeft mogelijk zijn eerste rol in comic book film te pakken

Meer dan dan vijfentwintig keer werd hij genomineerd voor een grote filmprijs en zijn vitrine kast puilt uit van de beeldjes. Robert De Niro is zonder twijfel één van de meest legendarische acteurs van onze tijd. Zijn specialiteit is natuurlijk misdaad films zoals The Godfather, Taxi Driver en Goodfellas, maar hij is ook zeker niet te beroerd om buiten deze comfort zone te treden. Zelfs niet nu hij de zeventig ruim gepasseerd is.

De kans is namelijk groot dat de 74-jarige acteur in 2019 voor het eerst te zien gaat zijn in een comic book film. Op dit moment voert Robert De Niro namelijk gesprekken met de producers van Joker. De film over het leven van Batman’s bekendste vijand met niemand minder dan Joaquin Phoenix in de hoofdrol. Aan hem is de taak om de iconische bad-guy overtuigend neer te zetten op het witte doek.

De rol van Robert De Niro

Waar het verhaal precies over zal gaan, wordt nog grotendeels geheim gehouden. Wat we wel weten is dat de film zich gaat afspelen in het Gotham van de jaren 80’. Over de rol die Robert De Niro hierin gaat spelen, wordt ook nog gespeculeerd. Het meest hardnekkige gerucht is dat de legendarische acteur een grote talkshowhost gaat spelen.

Gezien het relatief kleine budget van 55 miljoen dollar gaat Joker waarschijnlijk geen grote actiefilm worden, maar zal de aandacht meer gerichten zijn op de karakters en hun ontwikkeling. Een goede keuze, want een complex karakter als The Joker biedt veel potentie. Het is te hopen dat de mensen achter de schermen het maximale uit de bad-guy en de sterke cast kunnen halen, maar daarover zijn nog wel wat twijfels.

Het is namelijk Todd Phillips die de regie en een deel van het schrijfwerk op zich gaat nemen. De 47-jarige Amerikaan heeft inmiddels wel bewezen dat hij goed is in zijn werk, maar dan wel voornamelijk als het aankomt op komedie. The Hangover, War Dogs, Old School en Borat zijn een aantal films waar hij als regisseur, producer of schrijver een behoorlijk aandeel in had.

Joker in de bioscoop

De man weet dus echt wel wat hij doet, maar Joker is iets totaal anders dan wat hij tot nu toe gedaan heeft. Laten we hopen dat het goed komt, want dat verdient de aartsvijand van Batman. Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen. De opnames van Joker beginnen later dit jaar en als alles goed verloopt, draait de film vanaf oktober 2019 in de bioscoop.

Esquire

Reageer op artikel:
Robert De Niro heeft mogelijk zijn eerste rol in comic book film te pakken
Sluiten