Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 26 aug 2019

6 miljoen dollar: Robert De Niro klaagt vrouw aan voor bingen van Friends

Het kost je iets meer dan een tientje per maand om onbeperkt Friends te bingen op Netflix. Een Amerikaanse vrouw genaamd Chase Robinson is er als het aan Robert De Niro ligt iets meer aan kwijt: 6 miljoen dollar, om precies te zijn.

Robert De Niro in actie

Robinson werd in 2018 aangenomen als de assistente van De Niro, de Oscar-winnaar die we allemaal kennen van onder andere Taxi Driver en natuurlijk Goodfellas. In een periode van vier dagen in maart keek ze 55 afleveringen van Friends, 20 afleveringen van Arrested Development en 10 afleveringen van Schitt’s Creek.

Oftewel, verder deed ze niet zoveel. Dat is echter niet het enige waarvoor Robert De Niro’s productiebedrijf de vrouw aanklaagt. Ze wordt ook verdacht van het verduisteren van geld, door voor tonnen aan dollars persoonlijke uitgaves af te rekenen met de creditcard van het bedrijf.

Alleen al aan persoonlijke Ubers en taxi’s gaf ze binnen twee jaar al 32,000 dollar uit. Ook haar nieuwe iPhones, dure handtassen en een hondenoppas werden met de creditcard van de baas betaald. Arme De Niro!

Ook gebruikte ze miljoenen van De Niro’s airmiles en keek ze dus op werk “een astronomisch aantal uren” Netflix. De assistente van de acteur werd in 2017 gepromoot tot vice president of production and finance. Afgelopen april verliet ze het bedrijf omdat ze verdacht werd van bedrijfssabotage.

In haar afscheidsmail, bemachtigd door Variety, noemde ze alle aantijgingen “complete onzin”. Ze had nog wel het lef om een aanbevelingsbrief te schrijven voor zichzelf, waarbij ze vervolgens nog even kwam vragen of Robert De Niro de brief wilde ondertekenen. De Hollywood-legende zei daarop natuurlijk nee.

“De positie van Robinson vereiste dat de heer De Niro haar compleet en volledig kon vertrouwen, dat zij haar taken en verantwoordelijkheden in het beste belang van Canal zou uitvoeren, met aandacht voor de financiën en andere werknemers,” aldus de aanklacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Variety

Reageer op artikel:
6 miljoen dollar: Robert De Niro klaagt vrouw aan voor bingen van Friends
Sluiten