Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 8 januari 2020

Primeur in de Dakar Rally: Nederlands team rijdt met een hybride rally-truck

De Dakar Rally is in volle gang. Dit jaar is de rally verhuisd naar Saoedi Arabië. In het Midden-Oosten staat de eerste helft van januari in teken van zand, stof en brute machines. Naast alle benzine slurpende voertuigen is er dit jaar een primeur in de rally. Het Nederlandse Team Riwald rijdt op dit moment namelijk in een hybride rally-truck.

Innovatieve primeur voor Nederlands team in Dakar Rally

Tijdens de 24 uur van Le Mans wordt al met hybride auto’s gereden, in de F1 wordt geracet met hybride motoren en dit jaar scheurt er ook een hybride rally-truck door de zandduinen in Saoedi Arabië. Het Nederlandse Riwald Rally Team kwam deze editie met een innovatieve primeur. Coureur Gert Huzink rijdt rond in een hybride Renault C460.

Dakar 2020 Riwald Hybride rallytruck
(Afbeelding: Riwald Dakar Team)

Een puik stukje techniek met hoop voor de toekomst. Gemakkelijk om te realiseren was het in ieder geval niet. Riwald werkte maanden lang samen met de Tsjechische partner MKR Technology om de truck op tijd af te krijgen voor de Dakar Rally. Het is de Tsjechen gelukt om licht gewicht rally-truck te creëren die inclusief de 700 kilo wegende hybride techniek het ideale gewicht van 8,5 ton heeft bereikt.

Gert Huzink enthousiast

Hoe laat je deze unieke hybride rally-truck succesvol beginnen aan de Dakar? Juist, met de ervaren Dakar coureur Gert Huzink achter het stuur. Na weken sleutelen kreeg Huzink eindelijk de mogelijkheid om de excentrieke truck in de Saoedische woestijn te testen. De bijzondere truck rijdt behoorlijk anders dan een ‘normale’ truck en dat was dus even wennen. “Ik ben enthousiast weet zeker dat hij harder kan dan mijn vorige wagen”, aldus Huzink tegenover RTL Nieuws.

Dakar 2020 Riwald Hybride rallytruck
(Afbeelding: Riwald Dakar Team)
Dakar 2020 Riwald Hybride rallytruck
(Afbeelding: Riwald Dakar Team)

Vorig jaar nam Mini ons mee naar de Dakar Rally in Peru. Benieuwd hoe dat is om mee te maken? Ons rally-verslag lees je hier.

Reageer op artikel:
Primeur in de Dakar Rally: Nederlands team rijdt met een hybride rally-truck
Sluiten