Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 24 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Rihanna stormt top 100 vrouwelijke self-made miljonairs binnen

Eerder schreven we al over de 5 rijkste dames ter wereld en wat ze doen voor de kost. Omdat hier alleen vrouwen in voorkomen die hun vermogen hebben vergaard doordat ze erfgenaam of (ex-)vrouw zijn van een rijke man, willen we nu de vrouwen in de spotlight zetten die zelf een enorm vermogen wisten op te bouwen. Want rijke self-made vrouwen zijn er ook genoeg, van supersterren als Rihanna tot topvrouwen als Sheryl Sandberg van Facebook.

Dat blijkt uit de lijst van Forbes met de 100 rijkste self-made vrouwen van Amerika.

Rihanna is hoogste nieuwkomer

De vrouwen in de lijst variëren van leeftijd, van de 23-jarige Kylie Jenner tot de 94-jarige Alice Schwartz (oprichtster Bio-Rad Laboratories). Ook de manier waarop de vrouwen, samen zo’n 90 miljard dollar waard, hun vermogen hebben opgebouwd verschilt enorm. Ze hebben bedrijven opgezet of werken voor bedrijven die raketten bouwen of coronatests ontwikkelen.

Dit is het zesde jaar op rij dat Forbes deze lijst maakt. De hoogste nieuwkomer is niemand minder dan Rihanna, op nummer 33. Het is niet alleen haar entertainmentcarrière die haar deze plek hielp te bemachtigen. Geschat wordt dat haar cosmeticalijn Fenty Beauty in 2019 zo’n 600 miljoen aan omzet opleverde. Met haar lingerielijn Savage x Fenty haalde ze 50 miljoen dollar op.

Andere nieuwkomers zijn Kelly Steckelberg (de Chief Financial Officer van Zoom) op plek 78 en Gwynne Shotwell (President en Chief Operating Officer van SpaceX) op plek 72.

De rijkste self-made vrouwen van Amerika

Omdat de lijst niet alleen uit entertainers zoals Rihanna bestaat, maar ook uit ondernemers en executives, is de kans groot dat er bij de top 5 geen belletje gaat rinkelen. Daarom vertellen we er ook meteen bij wat ze doen voor de kost.

Namen die je waarschijnlijk wel kent zijn Oprah Winfrey (#9) met een vermogen van 2,6 miljard, Kim Kardashian West (#24) met 780 miljoen, Madonna (#40) met 550 miljoen en Serena Williams (#83) met 225 miljoen.

1. Diane Hendricks

In 1982 richtte Diane Hendricks samen met haar man ABC Supply op: een bedrijf dat dakbedekking, ramen, dakgoten en gevelbekleding voor residentiële en commerciële gebouwen verkoopt. Met succes, want het leverde haar een vermogen van 8 miljard op. Momenteel is ze chairperson bij ABC Supply en eigenaresse van de Hendricks Holding Company.

2. Judy Faulkner

Judy Faulkner is de CEO en oprichter van Epic Systems, een softwarebedrijf dat zich richt op de gezondheidszorg. Dat levert haar een vermogen van maar liefst 5,5 miljard dollar op.

3. Meg Whitman

Meg Whitman was van 1998 tot 2008 CEO van de populaire veilingsite eBay. Inmiddels staat ze sinds september 2011 aan het roer van technologiebedrijf Hewlett-Packard als voorzitter en CEO. Met haar vermogen van 5 miljard is ze één van de rijkste inwoners van Californië.

4. Judy Love

Judy Love en haar man Tom openden hun eerste tankstation in 1964 met een lening van 5.000 dollar van Tom’s ouders. Vandaag de dag heeft ‘Love’s Travel Stops & Country Stores’ meer dan 520 winkels in 41 staten. Dit levert Love een vermogen van 4,7 miljard op.

5. Marian Ilitch

Samen met haar man richtte Marian Ilitch in 1959 Little Caesars Pizza op. Sinds haar man overleed in 2017 is zij de enige eigenaar van de pizzaketen, de sportclub Detroit Red Wings en het bedrijf MotorCity Casino Hotel. Momenteel bouwt ze een sport- en uitgaanscentrum in Detroit, waar ook het hoofdkantoor (met pizzavormige ramen) zal komen. Haar vermogen schat Forbes op 4,1 miljard dollar.

Bekijk hier de hele top 100 van Forbes met de rijkste self-made vrouwen van Amerika.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rihanna stormt top 100 vrouwelijke self-made miljonairs binnen
Sluiten