Zoveel geld moet je hebben om tot de rijkste 1 procent te horen

Uit een rapport van vastgoedadviesbureau Knight Frank blijkt hoeveel geld je moet hebben om tot de rijkste 1 procent te horen in verschillende landen.

Ben jij benieuwd of je genoeg vermogen hebt om tot de rijkste 1 procent te horen? Dat ligt waarschijnlijk maar net aan het land dat jij je thuis noemt. We verklappen alvast dat die bedragen namelijk héél erg uit elkaar liggen. In Monaco heb je bijvoorbeeld een stuk meer vermogen nodig dan in Kenia of India. En hoe zit het met Nederland?

Zoveel geld moet je hebben om je tot de rijkste 1 procent te rekenen in verschillende landen.

Het vermogen

Vastgoedadviesbureau Knight Frank verzamelde voor het Wealth Report dat ze elk jaar uitbrengen, hoeveel geld je nodig hebt om tot de rijkste 1 procent te horen in de Verenigde Staten en een aantal andere landen. Nederland zat hier niet tussen, maar Business Insider heeft bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) opgevraagd wat dat getal in Nederland is. Tijd om te vergelijken.

De Verenigde Staten is niet geheel verrassend één van de landen waarin je het hoogste vermogen nodig hebt om tot de rijkste 1 procent te behoren. Volgens het onderzoek gaat het hier om een vermogen van 4,4 miljoen dollar – dat is omgerekend zo’n 3,7 miljoen euro.

Er zijn maar twee landen waar je meer geld nodig hebt om je tot de rijkste 1 procent te mogen rekenen. Monaco staat op nummer één: daar heb je een vermogen van 7,9 miljoen dollar (6,7 miljoen euro) nodig. In Zwitserland, de nummer twee, heb je aan een vermogen van 5,1 miljoen dollar (4,3 miljoen euro) genoeg.

In Kenia heb je het laagste vermogen nodig om tot de rijkste 1 procent te horen. Bij een vermogen van 20.000 dollar (17.000 euro) mag je je al tot deze groep rekenen. Een nodige reminder dat je rijker bent dan je misschien denkt. Ook India bungelt ergens onderaan de lijst met een vermogen van 60.000 dollar (51.000 euro). Volgens het rapport zal dit echter snel veranderen: de voorspelling is dat dit getal in vijf jaar tot bijna zal verdubbelen.

Rijkste 1 procent in Nederland

Maar hoe zit het dan in Nederland? Op verzoek van Business Insider heeft het CBS opgezocht hoe hoog dit getal in ons land is. Volgens de meest recente cijfers (2019) heb je minimaal 2,2 miljoen euro aan vermogen nodig om je tot de 1 procent rijkste inwoners van Nederland te horen.

Benieuwd naar de hele lijst? Check het hele rapport van Knight Frank.

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen, een nieuw contract of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Reageer op artikel:
Zoveel geld moet je hebben om tot de rijkste 1 procent te horen
Sluiten