Rijksmuseum Sessions trapt af met De Jeud van Tegenwoordig

Het Rijksmuseum is meer dan Hollandse meesters. Alhoewel: de gasten van De Jeugd van Tegenwoordig zijn natuurlijk ook Hollandse meesters te noemen. Ze trappen de nieuwe Rijksmuseum Sessions af.

Rijksmuseum Sessions is een nieuw initiatief van het wereldberoemde museum in Amsterdam, om meer jongeren bereiken. Iedere vrijdag kun je digitaal een concert bijwonen en waar kun je dan beter mee beginnen dan met Willie Wartaal, Vieze Fur, Faberyayo en Bas Bron?

Rijksmuseum Sessions #1: De Jeugd van Tegenwoordig

Aankomende vrijdag, 11 december om precies te zijn, trapt De Jeugd van Tegenwoordig de Rijksmuseum Sessions af. Dit gaat verder dan alleen het spelen van nummers. Daarnaast vertellen de muzikanten bijvoorbeeld over hun favoriete kunst. In de eerste aflevering ontdek je ook dat Bas Bron opmerkelijk veel op iemand lijkt die in het museum hangt. Pak er een biertje bij en maak op deze manier wat van je eenzame vrijdagmiddagborrel.

rijksmuseum sessions, jeugd van tegenwoordig
(Afbeelding: Rijksmuseum)

Hou het YouTube-kanaal en de Instagram-pagina van het Rijksmuseum in de gaten voor de eerste Sessions met De Jeugd van Tegenwoordig.

Tip van de redactie: de expositie van Ed van Elsken

Dat de jeugd van tegenwoordig er tegenwoordig anders bij zit dan een paar decennia geleden, komt zonder meer naar voren in de fotografie van de Ed van der Elsken (1925-1990). Hij fotografeerde in Nederland, Parijs, Zuid-Afrika, Sierra Leone, Japan, Hong Kong, Mexico, de Verenigde Staten en Indonesië. Hij was een mensenfotograaf pur sang: direct en ontwapenend in zijn benadering. Zijn oeuvre is buitengewoon veelzijdig en ongelooflijk rijk. In zijn directe benadering wist hij de mens in zijn essentie te treffen. Dat gaat verder dan alleen jeugd, wees gerust, maar de rebelse jongerencultuur van weleer komt zeker voorbij. De expositie is nu te zien te zien in het Rijksmuseum.

🎵🎄 Check ook: 4 dingen die in je brein gebeuren als je kerstmuziek hoort

Reageer op artikel:
Rijksmuseum Sessions trapt af met De Jeud van Tegenwoordig
Sluiten