Jan
Jan Wheels 14 nov 2018

Riese & Müller Roadster elektrische fiets: Duitse degelijkheid en snelheid

Duitse producten blinken uit in duurzaamheid en degelijkheid. De Riese & Müller ROADSTER City is geen uitzondering op die regel, sterker nog, onze Duitse vrienden presteren het om de fiets opnieuw uit te vinden, maar dan wel in de vorm van een elektrische fiets die je ervaring voorgoed zal veranderen.

Nog een elektrische fiets?

De elektrische fiets van Riese & Müller is daadwerkelijk anders dan alle andere e-bikes. Allereerst valt het sportieve model op, iets wat je minder snel zult aantreffen op de markt voor elektrische fietsen. De sierlijke details zijn niet alleen een lust voor het oog, maar zijn daadwerkelijk functioneel. Opvallend is de semi-geïntegreerde accu. De levert de stroom voor de motor en het ultramoderne display waardoor je smartphone verandert in een hypermoderne boordcomputer. –> Check ook de Stromer ST5: de elektrische fiets uit de toekomst.

Riese & Müller Roadster elektrische fiets: Duitse degelijkheid en snelheid

Bosch Active Cruise motor

De Bosch Active Cruise motor zorgt voor de trapondersteuning en kan een snelheid leveren van maximaal 25 km/u. Zo fiets je iedereen voorbij. De motor levert een vermogen van 350 watt in de standaard uitvoering. Heb je behoefte aan wat meer power, kies dan voor de 500 watt Performance Speed uitvoering. In dat geval gaat je maximale snelheid omhoog tot 45 km/u. Overigens is bij dergelijke snelheden een bromfietscertificaat verplicht en een helm is dan ook geen overbodige luxe.

Shimano nexus 8-speed naafversnelling

De snelheid van de Roadster City wordt niet alleen geleverd door de motor, de elektrische fiets is namelijk ook voorzien van Shimano nexus 8-speed naafversnelling. Om de snelheden van deze bike een beetje in de hand te houden zijn degelijke remmen zeker gewenst. Riese & Müller hebben voor deze e-bike gekozen voor  Magura MT4 hydraulische schijfremmen. Zo kom je altijd veilig tot stilstand. Goedkoop is de e-bike niet (3.059 euro), maar hij is het ook wel waard.

Riese & Müller Roadster elektrische fiets: Duitse degelijkheid en snelheid Riese & Müller Roadster elektrische fiets: Duitse degelijkheid en snelheid

Riese & Müller Roadster City

Reageer op artikel:
Riese & Müller Roadster elektrische fiets: Duitse degelijkheid en snelheid
Sluiten