Jan
Jan Sport & Games 11 jul 2019

Rico Verhoeven vs. Badr Hari in Glory-gevecht ‘Unfinished Business’

Fans van kickboksen willen maar één ding: een gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Welnu, de twee komen 21 december weer tegenover elkaar in de ring te staan. Dat is vandaag bekend gemaakt door Glory Kickboxing.

Rico Verhoeven vs. Badr Hari

Eindelijk gaat het weer gebeuren. Het gevecht van het jaar. Of zoals Rico Verhoeven het al verwoorde: “Dit is de WK-finale, beter wordt het niet”. Op 21 december betreden de twee Nederlandse kickboksers van dit moment de ring. Rico Verhoeven mag dan laten zien dat hij werkelijk de allerbeste is en Badr Hari zal erop gebrand zijn te laten zien dat zijn uitschakeling in 2016 een vergissing was. ‘Time’s up’, zei de legendarische kickbokser Badr Hari al op Instagram.

Time’s up…

123.7k Likes, 1,826 Comments – Badr Hari (@badrhariofficial) on Instagram: “Time’s up…”

Het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven stond al tijden hoog op de verlanglijst van nagenoeg elke kickboks-fan, Rico zet de Glory al tijden onder druk. Dat er bloed zal vloeien zal duidelijk zijn en ook het incasseringsvermogen van Verhoeven zal behoorlijk op de proef worden gesteld. In de eerdere confrontatie, in 2016, trok Verhoeven aan langste einde door Badr Hari dusdanig hard tegen zijn bovenarm te trappen dat het voor de veel besproken vechtersbaas onmogelijk was om de partij uit te vechten. Sindsdien zijn beide heren erop gebrand om revanche te nemen.

Unfinished Business

Kickboks-organisatie Glory heeft het gevecht, dat 21 december plaatsvindt, dan ook de titel ‘Unfinished Business’ meegegeven. Het gevecht vindt plaats in het Gelredome in Arnhem en zal over vijf ronden gaan. Of hierbij ook de wereldtitel van Rico Verhoeven op het spel staat, is nog niet bekend. De fans van Badr Hari en Rico Verhoeven hopen dat uiteraard wel.

The wait is over…. On December 21st I’ll finish what I’ve started. Collision II #undisputed #glory #glorycollision2 #unfinishedbusiness #arnhem #december21st

38.9k Likes, 2,003 Comments – Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) on Instagram: “The wait is over…. On December 21st I’ll finish what I’ve started. Collision II #undisputed…”

Dat het dik drie jaar heeft moeten duren voor er een rematch zou komen, is voornamelijk toe te schrijven aan Badr Hari. De vechter zit nog steeds een schorsing uit van negentien maanden vanwege het gebruik van verboden middelen. Ondanks zijn leeftijd, Badr Hari is inmiddels al 34, wil de kickbokser niet van stoppen weten. Hij verlengde onlangs zijn contract bij Glory en heeft in El Badaoui een nieuwe trainer gevonden. “Ik heb er vertrouwen in dat onze nieuwe samenwerking met succes wordt bekroond”, liet hij weten.

Reageer op artikel:
Rico Verhoeven vs. Badr Hari in Glory-gevecht ‘Unfinished Business’
Sluiten