Rico Verhoeven zet Glory onder druk en eist een gevecht tegen Badr Hari

Het is stil rondom Rico Verhoeven. De Nederlandse superster van het kickboksen heeft al een lange tijd niet meer gevochten en dus is het de vraag wanneer we hem weer in de ring mogen verwelkomen. De belangrijkste reden: zijn contractverlenging bij Glory. Waar Badr Hari zijn handtekening onder een nieuw contract voor zes gevechten heeft gezet, heeft Rico nog niks toegezegd. De belangrijkste voorwaarde: een rematch tegen Badr Hari!

Nederlands populairste vechtsporter windt er geen doekjes om: wil Glory hem behouden, dan dient er een gevecht te komen tussen hem en Badr Hari. Zo niet, dan ook geen nieuw contract. “ik wil graag dat mijn eerstvolgende gevecht tegen Badr is. Zoals ik het uitreken, kan dat in december.”

Rico Verhoeven wil graag vechten op zijn voorwaarden

Inmiddels staat Rico Verhoeven alweer een aantal maanden ‘droog’. Zijn laatste gevecht dateert van september 2018. Het probleem is echter dat zijn Marokkaanse tegenstander nog niet vrij is om te vechten. Hij kreeg namelijk een schorsing van negentien maanden aan zijn broek wegens het gebruik van verboden stimulerende middelen.

Die schorsing ging in op het moment dat Glory werd geïnformeerd over de positieve uitslag van de dopingtest. Dat was op 7 mei. Voor Rico is dat geen probleem: “Er zijn voor Glory geen redenen om nog langer te wachten. Mijn laatste gevecht was in september. Dus in december heb ik al een jaar en drie maanden niet gevochten.”

Rematch kan in december plaatsvinden

Een eventueel match tussen de twee grootheden is een lang gekoesterde wens van zowel Badr Hari als Rico Verhoeven. Ook voor de fans zou het de ultieme match zijn. Het laatste gevecht eindigde in een overwinning voor Verhoeven toen bleek dat Badr Hari wegens een ernstige armblessure de wedstrijd moest staken. Een eventuele rematch zou dan de tweede keer zijn dat beide heren elkaar treffen.

Rico Verhoeven vs. Badr Hari | Glory 36 Germany | Hele gevecht

Ziggo Sport: Rico Verhoeven vs. Badr Hari tijdens Glory 36 Germany | 10 december 2016 ⇨ Abonneer (gratis) je nu voor meer clips ⇨ http://bit.ly/2oUmNi2 Meer Ziggo Sport. Check onze website en social media kanalen.

Volgens Verhoeven is een dergelijke wedstrijd in het belang van iedereen: “Dit is waar wij vechtsporters voor leven: ik, Badr, trainers, dit zijn Champions League-finales. Glory heeft gezegd dat ze het gaan bespreken. Wij wachten af en voelen ons ondertussen vrij om met andere organisaties verder te praten.”

Glory in de wachtkamer

Voor Rico Verhoeven is de stand van zaken duidelijk: “Badr heeft bijgetekend, dus het is nu aan Glory om een gevecht tegen Badr in december te realiseren. Pas als het gevecht is gepland, praat ik met Glory over verlenging van mijn contract. Zo simpel is het. Ik wil eerst tegen Badr vechten en pas daarna komen anderen aan de beurt.”

FHM

Reageer op artikel:
Rico Verhoeven zet Glory onder druk en eist een gevecht tegen Badr Hari
Sluiten