Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 30 jul 2020

Rico en Badr weer de ring in, maar Ben Saddik is er nu ook bij

Rico Verhoeven en Badr Hari gaan weer de ring in om eenpotje te kickboksen. Dat heeft kickboksorganisatie Glory bevestigd.

Het gevecht tussen de twee Nederlandse kickboksers moet al gaan plaatsvinden in december 2020 of januari 2021. Het is nog onduidelijk of er publiek mag zijn en waar het evenement plaats gaat vinden. Vermoedelijk in Arnhem of Amsterdam.

Jamal Ben Saddik ook in het programma

Glory bevestigt nog niet dat het puur een wereldtitelgevecht wordt tussen de zwaargewichten, omdat ook de Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik in het programma is opgenomen. Ook hij wacht al lange tijd op het beloofde titelgevecht tegen de Nederlandse wereldkampioen.

Glory wil binnen enkele weken het exacte programma bekend maken. Een zwaargewicht-toernooi in plaats van één gevecht om de wereldtitel wordt niet uitgeloten. De onderhandelingen zijn nog in gang.

Rico Verhoeven en Badr Hari al vol in training

Toernooi of niet, vanuit commercieel oogpunt zal er sowieso een partij tussen Rico Verhoeven en Badr Hari gaan plaatsvinden. We weten inmiddels dat deze twee iconen qua kijkcijfers en alles eromheen behoorlijk wat opleveren. Beide zwaargewichten zijn vol in training.

Glory kan het geld goed gebruiken, te weten dat de organisatie onlangs failliet is gegaan. “Ik schrok van het nieuws dat Glory failliet ging. Ik heb direct contact opgenomen met eigenaar Pierre Andurand, waarin ik vroeg wat er ging gebeuren met de vechters en de mensen die nog geld tegoed hadden van Glory”, zegt Rico Verhoeven tegen De Telegraaf.

Glory is gereorganiseerd en er zijn bepaalde takken uit de organisatie verdwenen. Wel hebben alle vechters hun geld gekregen, zo blijkt. “Over de toekomst op korte termijn is mij verteld dat ik moet rekenen op een gevecht aankomende december of uiterlijk januari. Wie de tegenstanders worden, gaan ze in de nieuwe situatie nog bekijken”, aldus Rico Verhoeven, die nog niet officieel mag vertellen dat Badr Hari een van zijn tegenstanders wordt.

Check ook: Lief: staredown eindigt in knuffel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rico en Badr weer de ring in, maar Ben Saddik is er nu ook bij
Sluiten