Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 10 sep 2020

Portuguese club gaat viral met koninklijke aankondiging Quaresma

Vraag tien voetballiefhebber waar zij aan denken bij de naam Ricardo Quaresma en je zult tien keer hetzelfde antwoord krijgen. Er is geen enkele voetballer die de zogenaamde trivela zo goed beheerst. Dit is hoe de techniek genoemd wordt waarbij je met buitenkant voet een stevig curl aan de bal geeft. Op dit gebied is Quaresma de koning en dus verdient hij een koninklijke aankondiging.

Koning trivela keert namelijk terug naar thuisland Portugal. Hij komt over vanuit Turkije waar hij de laatste vijf jaar redelijk succesvol was. Eerst bij Besiktas en het laatste jaar bij Kasimpasa SK. Inmiddels is Quaresma 36 en is het tijd thuis te komen en Vitória Guimarães had nog wel een plekje over in de selectie.

Koninklijke video voor Ricardo Quaresma

Vitória Guimarães is qua supportersaantallen één van de grootste clubs van Portugal. Alleen Porto, Sporting en Benfica hadden pre-corona meer publiek op de tribune zitten. Toch eindigde de club vorig jaar als zevende op de ranglijst. Dat moet beter en dus is de club bezig met het aantrekken van nieuwe spelers. Zo kwam Lyle Foster over van Monaco en werd de portemonnee getrokken voor doelman Trmal.

Al deze spelers werden met trots gepresenteerd, maar hun aankondigingen vielen in het niet bij de aandacht die Ricardo Quaresma kreeg. Overal waar deze vleugelflitser speelde behoorde hij tot de publiekslievelingen en dat gaat hij ongetwijfeld ook worden bij Vitória Guimarães. Daar lijkt de club zelf ook op te rekenen en zette meteen hoog in met een onderstaande aankondigingsvideo die al snel viral ging.

Debuut bij Vitória Guimarães

Vitória Guimarães heeft overduidelijk hoge verwachtingen van Ricardo Quaresma en stelt dat “de dynastie van Quaremsa nu begint”. Of de koning van buitenkantje voet, die later deze maand 37 wordt, dit kan waarmaken is afwachten. We gaan het zien op 18 september. Dan speelt Vitória Guimarães de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Belenenses.

Dit kunnen de fans van Vitória Guimarães verwachten:

Lees ook: Geniaal! Voetballer kondigt pensioen aan met helikopter ontvoering

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Portuguese club gaat viral met koninklijke aankondiging Quaresma
Sluiten