Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Resistance trailer: Jesse Eisenberg speelt legendarische verzetsheld

De Venezolaanse filmmaker Jonathan Jakubowicz komt volgende maand met Resistance, een bijzondere oorlogsfilm met Jesse Eisenberg in de hoofdrol.

Resistance – Marcel Marceau

De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar vertelt een compleet ander verhaal dan dat je van dit genre gewend bent.

Resistance gaat namelijk over de legendarische mime-artiest Marcel Marceau.  Naast zijn talent op het toneel hielp hij ook het in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Jesse Eisenberg (The Social network) speelt Marcel, een aspirerende acteur die zijn talent uiteindelijk gebruikt om de nazi’s tegen te werken. Ja, dat lees je goed: met mime-spelen. Het klinkt absurd, maar het is echt gebeurd.

tienduizend levens gered

De film gaat over een groep jonge padvinders die een netwerk opzetten dat uiteindelijk de levens redde van ongeveer tienduizend weeskinderen waarvan de ouders waren vermoord door de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog.

Tussen die padvinders vinden we de jonge, Joodse, acteur Marcel Marceau. Zijn drive om de kinderen te helpen leidt hem naar de wereld van pantomime. Juist door die ervaring werd hij later de legendarische artiest.

Hij werd na de oorlog wereldberoemd als de master of silence, de meester van de stilte dus. Hij toerde over de hele wereld als Bip, een tragikomisch figuur dat nooit ook maar één woord sprak. Dat hij die skills inzette om duizenden Joodse kinderen te redden van de Holocaust, is echter iets wat bijna niemand weet.

Cast en release

Het klinkt in ieder geval als een fascinerend verhaal, des te meer omdat het echt is gebeurd. Het zal vast niet zo spannend en vol actie verlopen zijn als de onderstaande trailer ons wil doen laten geloven, maar het lijkt erop dat Jonathan Jakubowicz een uniek verhaal te vertellen heeft.

Naast Jesse Eisenberg bestaat de cast van Resistance onder andere uit Ed Harris, Edgar Ramirez, Clémence Poésy en Matthias Schweighöfer. De film is vanaf eind maart in je lokale filmhuis te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Resistance trailer: Jesse Eisenberg speelt legendarische verzetsheld
Sluiten