De Resident Evil-serie van Netflix ziet er ontzettend bruut uit

Netflix heeft een gloednieuwe trailer onthuld voor Resident Evil: Infinite Darkness. De tweede op de populaire franchise gebaseerde serie die voor de streamingdienst in ontwikkeling is.

Netflix heeft wat franchises betreft een flinke achterstand op de concurrentie. Disney kan uit een bibliotheek van decennia aan films en series putten, maar Netflix is nog maar net begonnen met eigen content maken.

De streamingdienst heeft gelukkig al gedeeltelijk een oplossing: games. De meeste grote game-franchises hebben een grote schare fans, die meteen staan te juichen als hun favoriete digitale werelden omgetoverd worden tot een film of serie. Althans, mits men niet zoals Hollywood zo vaak heeft gedaan de plank misslaat. Denk aan Assassin’s Creed, of Pixels.

Netflix en games

Netflix gaat het adapteren van games wat dat betreft vooralsnog beter af. The Witcher is een groot succes, en ook de recent uitgebrachte Dragon’s Dogma-serie weet fans te bekoren. Althans, het verhaal. De animatiestijl van die gaming-serie was namelijk… controversieel. We hebben niks tegen met de computer gegenereerde 3D-animatie, maar dan moet het eindresultaat er wel goed uitzien.

Helaas leek Dragon’s Dogma meer op een matige cutscene van een PS2-game dan op een moderne animatieserie. Binnenkort krijgt Netflix een tweede kans met een nieuw project: een nieuwe, originele Resident Evil-Serie. Capcom en de streamingdienst hebben namelijk Resident Evil: Infinite Darkness aangekondigd, een animatieserie die in 2021 uit gaat komen.

Resident Evil: Infinite Darkness

De horror-actie-serie gaat over Leon St. Kennedy en Claire Redfield, bekende gezichten voor fans van de horror-games. Verder willen Netflix en Capcom nog weinig kwijt, naast de vage belofte dat Infinite Darkness “een Resident Evil-Wereld gaat onthullen zoals we die nog nooit hebben, door spanning te verwerken in dynamische actiescènes.” Ja, dat is een directe vertaling, wij hebben ook geen idee.

Gelukkig spreken de beelden voor zich, want er is ook al een eerste trailer. En die belooft veel goeds. De animatie is in handen van Capcom’s Hiroyuki Kobayashi, die niet alleen producent van de games is maar ook verantwoordelijk was voor drie met de computer geanimeerde Resident Evil-films. Hij ontwikkelt de serie samen met de Japanse animatiestudio Quebico.

Fantastisch stijltje

De resulterende eerste beelden zien er fantastisch uit. We zien een vrij realistisch stijltje, zoals we die kennen van onder andere de Final Fantasy-animatiefilms. Geen 2D-anime in 3D gerenderd, maar een volwassen animatiestijl die past bij de games. Dragon’s Dogma, let op!

Twee series én een nieuwe game

Over opletten gesproken: oplettende lezers zullen zich al afvragen waarom Netflix opeens een animatieserie van een live-action-project heeft gemaakt. Dat is echter niet het geval: de streamingdienst komt met maar liefst twee Resident Evil-Series. Infinite Darkness, deze animatieserie, en een live-action serie die al eerder is bevestigd.

Fans va de franchises hebben een hoop om naar uit te kijken dus. Overigens niet alleen op Netflix: volgend jaar komt ook een nieuwe game uit, Resident Evil Village. De franchise is levendiger dan ooit!

Reageer op artikel:
De Resident Evil-serie van Netflix ziet er ontzettend bruut uit
Sluiten