Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 8 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Renault onthult uitschuifbare elektrische auto Morphoz Concept

Bij Renault zijn ze druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe auto’s en technieken. Zo komen ze binnenkort met een elektrische auto voor in de stad. Deze spectaculair geprijsde K-ZE moet rond de 11.000 euro gaan kosten. Daar stoppen de ontwikkelingen voor het merk niet. De Franse autofabrikant onthult een nieuwe elektrische concept-auto: de Renault Morphoz.

Techniek in het interieur van de Morphoz

Deze Renault Morphoz moet de visie van ‘mobiliteit in van de toekomst’ laten zien. Een stoer vormgegeven SUV-achtige auto met veel nieuwe technieken. Je kunt bijvoorbeeld je passagiersstoel omdraaien en het instrumentenpaneel laten verdwijnen. Alle digitale schermen en fysieke knoppen verdwijnen dan. De reden hiervoor is simpelweg dat al deze schermen afleiden van de situatie op de weg. Indrukwekkende techniek, maar nog lang niet het meest extreme stukje techniek dat de Morphoz introduceert.

Interieur Morphoz
(Afbeelding: media.renault.nl)

Uitschuifbare elektrische auto

De Renault Morphoz beschikt over een Travel Extender die de hele auto verandert. Met één druk op de knop verander je de afmetingen van de elektrische auto. Zowel de neus al de kont van de Morphoz schuiven dan uit. Het resultaat is meer ruimte, of juist een kleinere stadsauto. In de ‘grote’ stand veranderen niet alleen de afmetingen maar komt er ook een extra accupakket bij. Je krijgt in deze stand 50 kWh boven op je standaard 40 kWh accupakket. Zo krijg je dus het beste van beide werelden; een compacte stadauto of een ruime comfortabele auto met veel range voor de lange afstanden.

Renault Morphoz
(Afbeelding: media.renault.com)

De toekomst van Renault

Wat er van deze nieuwe ideeën en technieken er ook echt in productie terecht zal komen is nog de vraag. Renault geeft aan bezig te zijn met EV’s in de categorie van de Captur. Verder zal de goedkope K-ZE binnenkort op de markt komen. Vermoedelijk gebeurt dit niet onder de naam Renault maar wordt het een Dacia.

Renault Morphoz
(Afbeeldingen: media.renault.nl)

? Check ook: Nieuwe Fiat 500E heeft Giorgio Armani en Bulgari-edities

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

autovisie

Reageer op artikel:
Renault onthult uitschuifbare elektrische auto Morphoz Concept
Sluiten