Jelle van Es
Jelle van Es Media 21 mrt 2019

Remote Play: Met deze devices kun je op afstand op je PS4 spelen

De PlayStation 4 is momenteel de meest favoriete spelcomputer onder de gamers. De console kent fantastische games, een goede online service, gratis games via PlayStation Plus en nog veel meer. De spelcomputer kent via Remote Play de mogelijkheid om op afstand je games naar een device te sturen. Op die manier kun je je favoriete games spelen terwijl iemand anders gebruikt maakt van de televisie waarop de spelcomputer is aangesloten.

Eerlijk is eerlijk, de ervaring via Remote Play is niet ideaal. Je moet een hele goede verbinding hebben om de game in een hoge resolutie en een stabiele framerate te laten draaien. Bovendien moet je dan nog rekening houden met de momenten waarop de verbinding iets minder is en je dan even iets van de game mist. Daardoor is Remote Play niet handig wanneer je een shooter competitief speelt of een sportgame op het hoogste niveau probeert. Maar wanneer je gewoon even een game op een afstand wilt beleven, dan kun je dat via Remote Play doen. Dit zijn daarbij de belangrijkste devices om gebruik te maken van de service.

Remote Play: PlayStation Vita

De PlayStation Vita is inmiddels niet meer in productie en er komen geen games meer voor uit. Toch is het device de eerste geweest waarmee je gebruik kon maken van Remote Play. Het handige van de PlayStation Vita is dat je gelijk een controller en een beeldscherm hebt. Wel is het zo dat je de triggers mist en en je ook de thumbsticks niet kunt indrukken. Deze knoppen worden vaak op het touchscreen verwerkt of op de achterkant van de Vita en is niet ideaal. Maar voor bepaalde simpele games is de Vita meer dan genoeg.

Remote play

Remote Play: Laptop, desktop of Macbook

Remote Play werd pas interessant toen Sony met een aparte app kwam die je kunt installeren op je laptop, desktop en Macbook. Door vervolgens een PlayStation 4-controller te gebruiken kun je de game spelen op de manier zoals je het wilt. Bovendien kun je op deze manier spelen met een 1080p-resolutie, waardoor de game er ook gewoon goed uit ziet. Ook heb ik gemerkt dat de stream via deze manier een stuk stabieler werkt. Dit is de manier die ik dan ook vaak gebruikt, wanneer mijn vrouw perse Netflix wil kijken of de tv claimt. Ja, ik heb op dat gebied niks te zeggen.

Remote play

Remote Play: Smartphone en tablet

Sinds kort is het mogelijk om Remote Play te gebruiken op de iPhone en iPad. Daarvoor was het al beschikbaar op de verschillende Xperia-smartphones van Sony zelf. De PlayStation 4-controller kun je hier niet op aansluiten. Zodoende heb je de keuze om gebruik te maken van het touchscreen van de smartphone of gebruik te maken van een controller die wel werkt met de smartphones. Dat werkt beter dan het touchscreen, maar ook minder goed dan de PlayStation 4-controller.

Remote play

Hoe dan ook, via Remote Play hoef je niet altijd gebruik te maken van je tv en dat levert nieuwe mogelijkheden op.

Reageer op artikel:
Remote Play: Met deze devices kun je op afstand op je PS4 spelen
Sluiten