Redactie
Redactie Life 10 jan 2017

Reis voor $213 met de trein van west naar oost Amerika

Met de trein van de oost- naar de westkust reizen in Amerika is een van de meest uitzinnige reiservaringen. En wat blijkt: het hoeft niet veel te kosten. Avonturier, ondernemer en reisjournalist Derek Low besloot de uitdaging aan te gaan. Voor 213 dollar aan treinkaartjes legde hij de reis van 5500 kilometer af.

De Amerikaanse spoorwegen zijn een overblijfsel uit een vergane periode vol heldhaftige verhalen. Dit waren de treinen die je ziet in westerns en even later het basisnetwerk vormden tijdens de Industriële Revolutie. Op de piek was het zelfs de meeste luxe manier van transport die de rijken konden veroorloven. Auto’s en vliegtuigen maakten een einde aan deze gouden periode. Maar de treinen rijden nog steeds…

Vandaag de dag kun je nog altijd vrijwel elk hoogtepunt in Amerika bereiken met de trein. De meest gewilde en historische route vind je tussen San Francisco en New York; ook wel omschreven als de reis door de ziel van Amerika. Derek legde het tripje in vier dagen af en legde zijn avonturen vast. Een selectie van de reis vind je hieronder. De volledige reis bekijk je hier. Voor een fee van vijftig dollar wil Derek je helpen met boeken, handig (en slim)!

Reageer op artikel:
Reis voor $213 met de trein van west naar oost Amerika
Sluiten