Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Travel 29 aug 2019

Een bizar mooie reis door Chili in 8K60, van Patagonië tot Atacama

Chili behoort tot mooiste reislanden van de wereld. Het oneindig lange land heeft alles. Van gletsjers in het ruige Patagonië tot de kurkdroge Atacama-woestijn. Mocht je nog twijfelen, check dan deze bizar mooie reis in 8K60.

Een reis door Chili in 8K

De makers van Timestorm Films bieden je een trip van 5 minuten door Chili, in 8K60. Aan te raden om te kijken op een groot HD-scherm. Met de modernste camera’s reisden ze door het 4.200 kilometer lange land met een kustlijn van 6.435 kilometer. Je kunt je voorstellen dat er zo’n land nogal wat diversiteit is. Er is gefilmd in 8K60, wat betekent dat het in 8K is en 60 frames per seconde. Nog weer even een stapje scherper dus. Timestorm Films wil in deze video benadrukken hoe mooi Chili in de winter is, die op het zuidelijk halfrond alweer bijna voorbij is. De reis begint in het noorden van Patagonië en de regio Los Lagos, met haar fotogenieke vulkanen. Via de Pacifische kust van Chili, magische Araucaria-bossen en de machtige toppen van de Andes eindig je in de Atacama-woestijn. Oké, sit back and relax!

CHILE | 8K60 | Los Lagos to Atacama

Explore the incredible diversity of Chile in Winter. From the northern end of Patagonia and Los Lagos region with its picture-perfect volcanoes, to the wild pacific coast, magical araucaria forests, towering peaks of the Andes all the way up to the Atacama Desert. Shot in June and July 2019 traveling over 5000km from south to north.

Nog even over Patagonië

Er bestaan weinig bucketlists zonder Patagonië erop en dat is niet zonder reden. Het gebied, dat zich strekt over Chili en Argentinië, behoort tot de ruigste en mooiste natuurgebieden op aarde. Het is een walhalla voor hikers en dierenliefhebbers. Je spot er walvissen, zeeolifanten en pinguïns. De Kolonie van de Magelhaen pinguïns telt naar schatting wel 300.000 dieren. Kleine kans dat je ze mist. De grasvlakten en bergen van Patagonië zijn het terrein van guanaco’s, een soort lama’s, en de struisvogelachtige nandu’s. In de lucht circuleren condors, ook wel de heersers van de Andes genoemd. Tel daarbij de gletsjers, besneeuwde bergtoppen en de roze luchten op en je weet het zeker; heel snel naar Chili. Lees en bekijk hier meer over Patagonië.

🌴 Check ook: La Palma: 7 redenen om dit eiland zonder massatoerisme te bezoeken

Reageer op artikel:
Een bizar mooie reis door Chili in 8K60, van Patagonië tot Atacama
Sluiten