Regisseur Thor: Ragnarok keert terug voor Thor 4 (maar er is ook slecht nieuws)

Tot Thor: Ragnarok waren de films met de baldadige god eigenlijk mijn minst favoriete Marvel films. Ze waren wat mij betreft te serieus, te grimmig. Een tikkeltje saai zelfs, misschien. De voor Ragnarok vrij onbekende Nieuw-Zeelandse  regisseur Taika Waititi bracht daar verandering in. Nu is het tijd voor Thor 4.

Thor 4 en Taika Waititi

Hij wist een kleurrijke en bovenal hilarische film af te leveren, een jasje dat Thor veel beter past. Hij leverde voor Ragnarok al pareltjes als Hunt for the Wilderpeople en What we do in the Shadows af.

Marvel kiest voor de onvermijdelijke volgende Thor film niet opnieuw voor een onbekende naam. Taika Waititi mag zijn magie namelijk nog een keer los gaan laten op de franchise. Na Avengers: Endgame was het even de vraag of de superheld wel weer een solo-film zou gaan krijgen. Geruchten wezen op een team-up.

Nog deze maand gaan we meer horen over de toekomstplannen van Marvel tijdens San Diego Comic-Con. Komend weekend al zelfs. Het lijkt er echter sterk op dat groot nieuws nu al is gelekt. Marvels Phase 4 bestaat onder andere uit Thor 4, geregisseerd door Taika Waititi.

Thor 4 Taika Waititi
Taika Waititi op de set van Thor: Ragnarok

Slecht nieuws

Waar Thor: Ragnarok nog door een ander was geschreven, gaat Waititi Thor 4 zelf regisseren én schrijven. Daarmee hebben we helaas ook meteen slecht nieuws te pakken: zijn adaptatie van de legendarische anime Akira is opnieuw uitgesteld. Voor de zoveelste keer.

Afgaande op eerder gelekte informatie is de kans klein dat Thor 4 voor 2021 of 2022 uitkomt. Waarschijnlijk speelt hij gezien het einde van Avengers: Endgame een grote rol in Guardians of the Galaxy Vol. 3, en borduurt Thor 4 daarop voort.

Maar goed, komend weekend weten we meer. Dan host Marvel Studios een panel van maar liefst 90 minuten over de toekomst.

Check ook: Hoe zes Marvel acteurs afgelopen jaar 340 miljoen dollar verdienden

Reageer op artikel:
Regisseur Thor: Ragnarok keert terug voor Thor 4 (maar er is ook slecht nieuws)
Sluiten