Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 20 jul 2019

Regenjas kopen? Onze top 3 stijlvolle en ademende raincoats

Waar we vorig jaar de droogste zomer ooit meemaakten in Nederland, zien we nu wat meer regen. Goed voor de boeren én voor je kledingkast. Tijd om te investeren in een stijlvolle en ademende regenjas.

Regenjas kopen

Er zijn een paar dingen waarop je moet letten als je een regenjas gaat kopen. Persoonlijk vinden wij de stijl belangrijk, waar niet iedereen het mee eens zal zijn. Maar de tijd dat we samen met onze vrouw een ANWB-stelletje vormen, willen we nog even uitstellen. Bovendien gaat stijl samen met kwaliteit. Let daarnaast op het gewicht, omdat je een regenjas vaak meeneemt in je rugzak. Ook moet het materiaal ademend zijn en natuurlijk waterdicht. Dit is onze top 3 stijlvolle en ademende regenjassen.

Patagonia Torrentshell Jas

Qua stijl-prijs-kwaliteitverhouding is de Patagonia Torrentshell Jas de beste koop. De regenjas is extreem licht van en beschikt over het door Patagonia H2No. Het 2,5-laags jack van gerecycled ripstop nylon is 100 procent waterdicht en ademend. De Patagonia Torrentshell Jas is kan in zijn eigen zak (met clip-on lus) worden opgeborgen. De hoofdrits heeft een dubbele stormflap, om inkomende wind te weren. De capuchon met klep is verstelbaar, zodat de regen niet naar binnen druppelt. De regenjas is voorzien van okselritsen voor extra ventilatie. Het tijdloze blauw-rood is onze favoriete kleur, maar de Patagonia Torrentshell Jas is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Je betaalt 139,95 euro en dat is een goede prijs voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

Patagonia Torrentshell Jas, regenjas kopen, top 3, stijlvol, ademend, lichtgewicht, waterdicht

The North Face 92 Retro Rage

Dan eentje voor de modereak: de 92 Retro Rage van The North Face. De regenjas is ademend, lichtgewicht en 100 procent waterdicht. Voor minder doen we het natuurlijk ook niet. Maar bij deze raincoat gaat het vooral om de stijl, die gebaseerd is op oude collecties uit de jaren 90. Verkrijgbaar in het blauw met rood en oranje details en in het zwart met witte details. Kost je 270 euro, maar hiermee kun je wel even vooruit.

the northface 92 retro rage, regenjas kopen, top 3, stijlvol, ademend, lichtgewicht, waterdicht

Berghaus Paclite 2.0

Een van onze favoriete merken als het op outdoor kleding aankomt, is Beghaus. Oerdegelijk en stijlvol door zijn eenvoud. De lichtgewicht regenjas Berghaus Paclite 2.0 is daar het schoolvoorbeeld van. Licht, extreem klein te verpakken, ademend en 100 procent waterdicht. Kost je 179 euro.

Berghaus Paclite 2.0, regenjas kopen, top 3, stijlvol, ademend, lichtgewicht, waterdicht

Check hier meer regenjassen. Bekijk ook de 7 grote modetrends voor de lente/zomer van 2019.

Reageer op artikel:
Regenjas kopen? Onze top 3 stijlvolle en ademende raincoats
Sluiten