Red Notice: duurste Netflix-film ooit in de problemen door Coronavirus

Netflix maakte met The Irishman een investering die andere megastudio’s niet eens aandurfden. Sterker nog, hetzelfde lijkt te gaan gebeuren bij het volgende filmproject van Martin Scorsese. Niks komt echter in de buurt van Red Notice.

De streamingdienst is bereid te investeren in prestigeprojecten. Films die de naam van Netflix kunnen vestigen in Hollywood, films die duidelijk maken dat het bedrijf serieus meespeelt. De teleurstelling was dan ook groot toen het peperdure The Irishman flink ervan langs kreeg tijdens de Oscars.

Netflix gaat voor Red Notice

Ach, er zitten gelukkig nog genoeg Netflix films in de pijplijn. De kwaliteit wisselde tot nu toe naar onze smaak net iets te heftig, maar Red Notice moet daar verandering in gaan brengen. Dat is niet alleen de duurste Netflix film tot nu toe, maar ook de meest brute sterrencast die we ooit op de streamingdienst zijn tegen gekomen.

De cast bestaat namelijk onder andere uit Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot. De film gaat over ’s werelds grootste kunstdief, die opgejaagd wordt door Interpol.

Red Notice wordt geregisseerd door Rawson Marshall Thurber. Je kunt hem kennen van films als Skyscraper en Central Intelligence.

De beste man weet dus precies hoe je spectaculaire popcornfilms moet maken met Dwayne Johnson. Niet per se Oscar-materiaal, maar wel perfect actievol vermaak voor op Netflix. En dat is precies waarvoor de streamingdienst een enorme zak geld overheeft.

Duurste Netflix productie ooit

Het is niet duidelijk wat het exacte budget van Red Notice is, maar Dwayne Johnson bevestigt op Instagram wat men al vermoedde: “Onze film, Red Notice, over ’s werelds meest beruchte kunstdief, een FBI-agent en’ s werelds grootste oplichter, is de grootste investering die Netflix tot nu toe heeft gedaan.”

Het is de bedoeling dat Red Notice nog dit jaar uitkomt, maar ook bij deze productie gooit het Coronavirus roet in het eten. Men zou deze maand in Italië gaan filmen, maar door het virus worden die shoots uitgesteld en/of verplaatst. Wellicht wordt het dus pas begin 2021. Het is in ieder geval duidelijk dat Netflix explosieve plannen heeft!

Reageer op artikel:
Red Notice: duurste Netflix-film ooit in de problemen door Coronavirus
Sluiten