Red Dot trailer: stel wordt achtervolgd door rode stip in Netflix-horrorfilm

Maak kennis met Red Dot, een nieuwe horrorfilm van Netflix waarin een stelletje achtervolgt wordt door een rode stip.

Er is een specifiek subgenre van horror dat blijft scoren: één locatie, een kleine cast, en één mysterieuze verschijning die een paar mensen terroriseert. Denk aan Escape Room, Phone Booth, Saw. Allemaal films die redelijk goedkoop zijn om te produceren en steevast kijkers de stuipen op het lijf weten te jagen. Al snel voelt het immers claustrofobisch alsof je zelf met de slachtoffers opgesloten zit.

Netflix komt met Red Dot

Voor fans van het ‘help, we zitten opgesloten en iemand heeft het op ons gemunt’-genre heeft Netflix een interessante film in de pijplijn zitten. Dan hebben we het over Red Dot, het nieuwste project van de Zweedse filmmaker Alain Darborg. Zijn IMDb-pagina stemt ons niet al te optimistisch, maar de eerste trailer voor zijn Netflix Original ziet er goed uit.

Acteurs Anastasios Soulis en Nanna Blondell spelen een koppel. De twee gaan samen kamperen in de bergen van Zweden, midden in de sneeuw. Wanneer ze daar gearriveerd zijn blijkt de romantische droomvakantie echter al snel een nachtmerrie te worden. Niet vanwege zombies, een seriemoordenaar of een wolf, maar vanwege een rode stip.

Een rode stip die ze overal lijkt te volgen. Het is de laser van een geweer dat het stelletje overal volgt, en al snel vliegen de kogels in het rond. Ze vluchten diep de wildernis in, maar de rode stip blijft ze overal volgen. Kunnen ze overleven?

De wildernis als toneel

De meeste thrillers binnen dit genre beperken zich dus tot één gebouw of ruimte. Darborg pakt het anders aan door de omvangrijke wildernis als toneel te gebruiken voor zijn horrorfilm. De eerste trailer lijkt een prettige combinatie tussen survival-thrillers en bekende horror-clichés te serveren.

Één rode stip kan je al helemaal gek maken: de aanwezigheid van de laser is al erg genoeg, maar er kan ook nog eens elk moment een kogel volgen. Hopelijk weet de Zweedse regisseur het slimme concept ook uit te bouwen tot een film die van begin tot eind boeiend blijft. Helaas zie je vaak dat dit soort indiefilms in de uitvoering de plank misslaan.

Of Red Dot een uitzondering op die regel gaat worden, gaan we op 11 februari ontdekken. Vanaf dan staat de horrorfilm namelijk op Netflix.

🤯Check: Durf jij het aan? Netflix dropt trailer voor brute horrorfilm Cadaver

Reageer op artikel:
Red Dot trailer: stel wordt achtervolgd door rode stip in Netflix-horrorfilm
Sluiten