Jelle van Es
Jelle van Es Media 14 mei 2019

Red Dead Online is klaar voor nieuwe stap

Red Dead Redemption 2 kwam eind 2018 uit en is één van de beste games van het jaar. De game is inmiddels meer dan twintig miljoen keer verkocht en vele gamers hebben van de game kunnen genieten. Iets meer dan een maand na de release bracht ontwikkelaar Rockstar Games de online-modus uit in de vorm van Red Dead Online. Deze werd gelanceerd in een zogenaamde betafase, waarbij de ontwikkelaar beloofde fouten uit de game te zou gaan halen en de game te verbeteren. Dat is nu ongeveer een half jaar gaande en vandaag is het tijd voor de volgende stap: Red Dead Online verlaat zijn betafase.

Red Dead Online heeft veel plannen

Mocht je Red Dead Online gelijk geprobeerd hebben toen hij uitkwam, dan is de kans redelijk groot dat je daar niet heel erg veel plezier van hebt beleefd. Zeker aan het begin waren de mogelijkheden beperkt en liep alles niet even lekker. In het afgelopen half jaar is er echter veel content toegevoegd aan de game. Met het nieuws van vandaag is er gelijk ook wat nieuwe content in de game te vinden. Zo heb je gelijk een paar nieuwe coöperatieve missies om met vrienden of vreemden te spelen. Ook krijg je gelijk een paar nieuwe free roam missies en zijn er nieuwe dynamische evenementen in de game te vinden.

Red Dead Online

Today’s update to Red Dead Online brings a host of new gameplay including new cooperative story missions, Free Roam activities and the addition of Poker alongside a range of updates and improvements that strengthen and stabilize the foundational world of the Red Dead Online experience. This is just the beginning.

Mocht je het irritant hebben gevonden dat je wordt afgeschoten wanneer je rustig aan het jagen bent, dan kun je nu in het Player Menu van de game kiezen voort wee speelstanden. De Offensive speelstijl is daarbij de standaard speelstand en kun je andere spelers gaan afknallen. Wie dat haat, kiest er voor om in de Defensive speelstijl te gaan spelen. Op de map krijg je dan een schildicoon. Andere spelers kun dan geen gebruik maken van een auto-aim, een lasso of een fysieke aanval. En als spelers je dan alsnog afknallen, dan krijgen zij een straf in het Hostillity systeem. Wanneer je daar veel minpunten op scoort, dan word je een gewild doelwit voor andere spelers.

Red Dead Online

Naast de update van vandaag belooft de ontwikkelaar de aankomende vier weken nieuwe content te brengen in de vorm van free roam missies en nieuwe modi. Daarna komt er een grote update in de zomer, waarbij je als speler de kans krijgt om te kiezen uit één van drie beschikbare rollen. Per rol zijn er bepaalde gameplay-mogelijkheden beschikbaar. Als bountyhunter ga je jagen op criminelen, als collector ga je op schattenjacht en als trader kun je in een kamp handel gaan drijven. Er wordt verwacht dat hier binnenkort meer over wordt verteld.

Red Dead Online

Wil je weten wat wij van Red Dead Redemption 2 vinden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
Red Dead Online is klaar voor nieuwe stap
Sluiten