Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 8 februari 2019

De Red Bull van Max Verstappen gaat er dit seizoen mogelijk heel anders uitzien

Over iets meer dan een maand is het dan eindelijk weer zover: Formule 1. Traditiegetrouw reizen we voor de eerste race weer af naar Australië. Dat zal zijn op 17 maart en dus wordt het tijd voor de teams om hun nieuwe bolides te tonen. Haas trapte het spits af en de andere renstallen zullen snel volgen, dus ook het team van Max Verstappen, Red Bull Racing.

Dat kan wel eens een verrassende onthullingen gaan worden. De auto zoals we hem kennen van de laatste jaren is mogelijk verleden tijd. Er gaan hardnekkige geruchten dat het team van Max Verstappen en Pierre Gasly dit jaar een andere kleurstelling gaan krijgen. De donkerblauwe matte auto met rode stier gaat naar alle waarschijnlijkheid een stuk lichter van kleur worden.

RB15 krijgt mogelijk een andere kleurstelling door Honda

Dit heeft er vooral mee te maken dat het logo van Red Bull een opfrisbeurt heeft gekregen. De achtergrond van het logo is nu wit en er wordt gebruik gemaakt van zilveren en rode letters. Op sommige versies van het logo is ook een rode en grijze baan te vinden. Dit lijkt een verwijzing naar de nieuwe motorleverancier. Honda gebruikte deze kleuren in het verleden namelijk op haar Formule 1 auto’s.

Max Verstappen geeft eerste hint

De eerst tekenen dat de auto van Max Verstappen een ander likje verf gaat krijgen, zijn ook al duidelijk. Zo toonde het talent uit Nederland onlangs zijn nieuwe helm. Het design is compleet nieuw en de kleur wit voert de boventoon. Ook de overalls van Gasly en Verstappen wijzen op een nieuwe livery voor de auto van Red Bull. Deze zijn namelijk voorzien van een rode en grijze baan.

I wanted something completely fresh and different this year and think we pulled it off??Excited to #UnleashTheLion for #Season2019 ?

80.2k Likes, 1,562 Comments – Max Verstappen (@maxverstappen1) on Instagram: “I wanted something completely fresh and different this year and think we pulled it off??Excited to…”

Start Formule 1 seizoen 2019

De kans dat we volgende week al duidelijkheid krijgen over de kleurstelling van de RB15 lijkt vrij klein. Vorige jaar koos Red Bull er namelijk voor om hun auto eerst te tonen met een tijdelijke camouflage livery. We kunnen dus pas op 15 maart met volle zekerheid zeggen hoe de nieuwe auto van Max Verstappen er uit gaat zien, want dan vindt de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië plaats.

Benieuwd wat Max Verstappen en de andere coureurs verdienen? Klik dan hier.

Racingnews365

Reageer op artikel:
De Red Bull van Max Verstappen gaat er dit seizoen mogelijk heel anders uitzien
Sluiten