Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 30 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen bijna bewust besmet met coronavirus door Red Bull

Dat het coronavirus de sportwereld heeft lamgelegd, is geen nieuws meer. Hoe men er in verschillende sporten mee omgaat wel. Zo liet Red Bull-adviseur Helmut Marko in het ÖRF-programma Sport am Sonntag weten dat Red Bull Racing met het idee speelde Max Verstappen bewust te besmetten met het virus.

Het Formule 1-team van Red Bull speelde met de gedachte om Max Verstappen én de andere coureurs bewust te besmetten met het coronavirus. Het idee was dat de coureurs, jonge en gezonde mannen voor wie het virus in principe geen gevaar vormt, daarna immuun zouden zijn. Ze zouden dan in de loop van dit jaar, als het Formule 1-seizoen alsnog van start kan gaan, het virus niet meer kunnen krijgen.

‘Max Verstappen besmetten met coronavirus viel niet goed’

“We hebben dat in kleine kring besproken, maar laat ik het zo zeggen: het werd niet bepaald positief ontvangen”, aldus de Red Bull-adviseur op de Oostenrijkse televisie in het programma Sport am Sonntag. Woordvoerders van Max Verstappen en Red Bull waren niet bereikbaar voor commentaar op het toch wel bizarre plan.

Formule 1-coureurs Max Verstappen, Alexander Albon, Pierre Gasly en Daniil Kviat zouden volgens het idee samen met enkele talenten uit het juniorenprogramma van Red Bull bij elkaar gezet worden in een soort trainingskamp. Niet alleen voor fysieke en mentale training, maar ook om ze daar bewust te ‘besmetten’ met het cornavirus.

Jong en gezonde Red Bull-coureurs

“We hebben het hier over allemaal jonge, sterke en gezonde mannen”, aldus Helmut Marko. “Het idee was om ervoor te zorgen dat ze helemaal klaar zouden zijn voor een intensief en zwaar WK.”

De 76-jarige adviseur behoort tot de risicogroep als het om coronavirus gaat. De Oostenrijker denkt dat hij het virus wellicht al heeft gehad. “In februari had ik, naar ik toen dacht, een zware verkoudheid. Alle symptomen kwamen overeen met de symptomen van het coronavirus.”

De eerste acht wedstrijden van het Formule 1-seizoen zijn afgelast of uitgesteld vanwege de coronacrisis. De eerste GP die nu op het programma staat, is half juni in Canada. Max Verstappen zit thuis in Monaco, waar hij vooral actief is met virtuele races rijden. Op de racedagen worden nu livestreams uitgezonden, waarin coureurs en beroemdheden racen in de game F1 2019. Lees en bekijk hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Max Verstappen bijna bewust besmet met coronavirus door Red Bull
Sluiten