Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 13 nov 2018

Red Bull Knock-Out 2018: brullende motoren en heel veel zand

Afgelopen zaterdag stonden het strand en de pier van Scheveningen in het teken van de Red Bull Knock-Out. Op het strand was een enorme track aangelegd die werd getrotseert door duizend dappere crossers. Een geweldige race vol adrenaline, zand, brullende twee en vier takt motoren en vooral heldhaftige motorcrossers. Wij waren erbij!

Red Bull Knock-Out 2018

Het evenement was in één woord geweldig. De gehele dag het heerlijke geluid van motoren, ontzettend veel mensen, het perfecte crossweer en wij mochten uiteraard op de betere plekjes komen. Het concept van de Knock-out is vrij simpel. Heb je een crossmotor? Dan kun je jezelf voor 75,- euro inschrijven en je staat aan de start. Je rijdt een uur kwalificatie met duizend rijders en uiteindelijk staan er 750 in de finale die om 13:30 van start ging. In de finale rijd je twee uur lang over het mulle zand in barre omstandigheden, het is niet voor niets de zwaarste strandrace ter wereld.

Red Bull Knock-Out 2018

De start

De start van de Red Bull Knock-out is vrij makkelijk samen te vatten. Een grote chaos. Beeld je even in dat 750 crossers tegelijk moeten starten en allemaal snel de baan op willen. Tja dat wordt hem gewoon niet helemaal. De start is geweldig om naar te kijken. De pro riders schieten als vuurpijlen weg terwijl de amateurs vechten met het zand en maar langzaam op gang komen. Geweldig om naar te kijken. Het mooiste is nog wel het geluid van de 750 brullende motoren.

Geniet hieronder even van de heerlijke start

5, 4, 3, 2, 1… GAS GEVEN! Check Red Bull Knock Out LIVE op Red Bull TV. Via link in bio. #redbullknockout #motocross #motorcross

1,272 Likes, 10 Comments – Red Bull Nederland (@redbullned) on Instagram: “5, 4, 3, 2, 1… GAS GEVEN! Check Red Bull Knock Out LIVE op Red Bull TV. Via link in bio….”

De baan

Red Bull maakt het niet te makkelijk voor de crossers. De baan is samen gesteld door circuitbouwer Greg Atkins. De Nieuw-Zeelander had flink zijn best gedaan. De racers begonnen met een lang stuk van twee kilometer, daarna een stel lastige bochten, flinke jumps en de X-Loop! Een stuk van de track dat in het laatste uur van de finale open ging. Een traject vol met lastige jumps en vervelende boomstammen. Ontzettend lastig voor de crossers maar het maakte de race alleen maar gaver.

Red Bull Knock-Out 2018 track

De race

De race stond bol van het spektakel. De pro’s die over het parcours vlogen, de amateurs die in het zand bleven zitten, machines die kapot gingen en een opkomend tij. Spektakel en adrenaline overal. Het was twee uur lang een geweldig schouwspel tussen de crossers en de elementen.

De Nederlander en MXGP crosser Glenn Coldenhoff wist een voorsprong te pakken van ongeveer een minuut maar raakte deze helaas kwijt in het laatste uur. De X-Loop met haar vervelende boomstammen bleken te moeilijk. Uiteindelijk ging de Britse Enduro crosser Nathan Watson er met de winst vandoor!

Check hier de aftermovie van de enorme race.

RED BULL KNOCK OUT 2018 WAS MAYHEM EN ZO ZAG HET ER UIT. Check hier meer via link in bio. #redbullknockout #motocross #helden

1,729 Likes, 44 Comments – Red Bull Nederland (@redbullned) on Instagram: “RED BULL KNOCK OUT 2018 WAS MAYHEM EN ZO ZAG HET ER UIT. Check hier meer via link in bio….”

Het was een geweldige dag die voor de adrenaline en motorliefhebbers een absolute must is om heen te gaan. Houd de agenda van Red Bull in de gaten voor de Knock-out voor volgend jaar. Wij bedanken Red Bull voor de mooie dag!

Reageer op artikel:
Red Bull Knock-Out 2018: brullende motoren en heel veel zand
Sluiten