Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 13 feb 2019

Dit is ‘em! De Red Bull waar Max Verstappen wereldkampioen mee gaat worden

In de afgelopen weken presenteerden al verschillende Formule 1 teams hun nieuwe auto. Zoals gewoonlijk wachten de topteams tot het laatste moment, maar nu is het dan eindelijk zo ver. Red Bull heeft voor het eerste een foto van de RB15 naar buiten gebracht. De auto waarin Max Verstappen dit seizoen moet gaan strijden om de wereldtitel.

Wat als eerste opvalt is natuurlijk de zogenaamde livery (de stickers en kleuren op de auto). Deze is meestal ieder jaar ongeveer hetzelfde op een paar kleine aanpassingen na. Zoals je op de foto’s kunt zien is dat hier niet het geval, maar dat heeft een goede reden. Deze livery is namelijk tijdelijk om de auto extra opvallend te maken. Zie het dus als een mediastunt. De RB15 valt zo extra op en je krijgt tijdens de eerste testdagen ook nog extra aandacht omdat dan de officiële livery voor het eerst getoond wordt.

Red Bull Racing toont de RB15

Jammer, want wij kunnen de nieuwe kleurstelling wel waarderen. Zeker met de rode super soft band eronder. Helaas gaan we de RB15 in deze kleurstelling maar één keer in actie zien komen en dat is later vandaag. Max Verstappen zal dan een rondje gaan rijden over het circuit van Silverstone. Normaal gesproken is dat niet heel bijzonder, maar dit keer wel. Nu krijgen we eindelijk te horen hoe de nieuwe Honda motor in de praktijk klinkt.

RB15 Max Verstappen Red Bull

De echte livery gaan we dus zien tijdens de wintertraining en daar hoeven we gelukkig niet lang op te wachten. Op 18 februari komen de bolides voor het eerst naar buiten op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje. De eerste trainingsweek duurt tot 21 februari. De tweede testweek vindt plaats van 26 februari tot 1 maart.

Toch een andere livery voor Max Verstappen?

Ondanks dat de teams meestal niet heel veel veranderen aan de kleur van hun auto, zou dat nu wel eens anders kunnen zijn. Er zijn namelijk al een paar aanwijzingen die erop duiden dat de auto van Max Verstappen er dit jaar toch echt behoorlijk anders uit gaat zien. Benieuwd hoe? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Red Bull Racing

Reageer op artikel:
Dit is ‘em! De Red Bull waar Max Verstappen wereldkampioen mee gaat worden
Sluiten